ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

 • «Κανένα από τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη Δράμα και μπορούν να την βγάλουν από το οικονομικό και αναπτυξιακό τέλμα δεν ολοκληρώθηκε»
 • «Η ιστορία με το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου είναι πλέον ανέκδοτο. Σχεδόν 4 χρόνια χρειάστηκαν για να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό πρόσληψης, ενώ ήταν ήδη έτοιμος από τον Απρίλη του 2019»
 • «Το ξεκίνημα της κατασκευής του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης ανακοινώθηκε τουλάχιστον 6 με 7 φορές από πρωθυπουργικά και υπουργικά χείλη»
 • «Στην περιβόητη νεοϊδρυθείσα σχολή Κινηματογράφου, από τον μεγαλόπνοο και σημαντικό για τη Δράμα, σχεδιασμό, περάσαμε σε μία καρικατούρα σχολής που δεν έχει εγκαταστάσεις στην πόλη της Δράμας και φυσικά δεν θα έχει εργαστήρια επεξεργασίας ήχου και εικόνας»
 • «Στα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας προσπάθησα να συμβάλλω στη λύση συλλογικών ζητημάτων είτε αφορούσαν τη Δράμα, είτε συνολικότερα τη χώρα»
 • «Όλο αυτό χρονικό διάστημα που δεν είμαι Βουλευτής συμμετείχα σε όλες τις δράσεις τις οργάνωσης, γιατί πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια»
 • «Υπάρχουν δύο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ελληνική κοινωνία. Είναι στην κρίση των πολιτών να καταλάβουν ποιο πολιτικό σχέδιο είναι υπέρ των δικών τους κοινωνικών συμφερόντων»
 • «Διαρκής προσπάθεια για να ηττηθεί και η πολιτική ιδεολογία της Δεξιάς που τείνει προς τον αυταρχισμό, πλειοδοτεί στην πατριδοκαπηλεία και ιδιοποιείται τον δημόσιο πλούτο χωρίς κανέναν έλεγχο»
 • «Η Κυβέρνηση έχει ένα μοναδικό ενδιαφέρον εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ οι πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται προς την ανακούφιση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και εξυπηρέτησης των αναγκών της»
 • «Οι παρακολουθήσεις είναι το μεγαλύτερο θεσμικό τραύμα που θα αφήσει η σημερινή Κυβέρνηση μετά την ήττα της στις εκλογές»
 • «Εμείς θέτουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό, ή με την Δημοκρατία ή με την εκτροπή, ή με την Δικαιοσύνη ή με το παρακράτος»
 • «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εδώ και αρκετό καιρό δηλώνει πως η επιλογή στις εκλογές θα είναι ανάμεσα στη Δημοκρατία ή στο καθεστώς Μητσοτάκη, ανάμεσα στην αισχροκέρδεια ή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη στην οικονομία, ανάμεσα στο ξεκοκάλισμα του δημοσίου χρήματος ή στη διαφάνεια της διαχείρισής του»

 

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο πρώην Βουλευτής του Νομού Δράμας και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια και οι υποκλοπές, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις για θέματα του Νομού Δράμας, προχωρώντας σε απολογισμό των όσων έγιναν σε τοπικό επίπεδο κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και εξηγώντας τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει, αν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Κύριε Καραγιαννίδη, αρχικά σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές, πώς βλέπετε να διαμορφώνετε το πολιτικό σκηνικό; Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις προσεχείς εκλογές μπορεί να είναι η πρώτη θέση, δεδομένου ότι από τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον, δεν προκύπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Μετά και την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και την ομόφωνη υπερψήφισή της από το σύνολο της αντιπολίτευσης θεωρώ πως το πολιτικό σκηνικό είναι σε φάση αποδρομής για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Υπάρχει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που καταλαβαίνει πως η παραμονή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση έχει αρνητικό πρόσημο για τη Δημοκρατία, την οικονομία και εντέλει τις ζωές των πολιτών. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως οι δημοσκοπήσεις δημοσιεύουν αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, είναι εμφανές ιδίως τον τελευταίο χρόνο πως η Κυβέρνηση έχει τεράστια φθορά και η διαφορά τείνει να μηδενιστεί. Θα έβαζα όμως κι έναν αστερίσκο στο κατά πόσο αξιόπιστες είναι καθώς είναι διαπιστωμένο, αλλά το δηλώνουν και οι ίδιες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, πως η ηλικιακή ομάδα 17-35 υποεκπροσωπείται σε όλες τις δημοσκοπικές έρευνες. Με ό,τι σημαίνει αυτό για την πραγματική εικόνα της ημέρας των εκλογών.

Όμως πέρα από τις δημοσκοπήσεις πολιτικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου των μελών του είναι η αποπομπή της Ν.Δ. από την Κυβέρνηση έτσι ώστε η χώρα και ζωές μας να αλλάξουν ρότα. Τούτο πρέπει είναι μια διαρκής προσπάθεια μέχρι την ήττα της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές. Θα πρέπει όμως να είναι και μια διαρκής προσπάθεια για να ηττηθεί και η πολιτική ιδεολογία της Δεξιάς που τείνει προς τον αυταρχισμό, πλειοδοτεί στην πατριδοκαπηλεία και ιδιοποιείται τον δημόσιο πλούτο χωρίς κανέναν έλεγχο.

 

Ένα ζήτημα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι η ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης. Η Κυβέρνηση και στους δύο τομείς πήρε πρωτοβουλίες. Θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα;

Η Κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε τροχονόμο της κερδοσκοπίας. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις τιμές ρεύματος και καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ενόσω οι τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής και διανομής ρεύματος θησαυρίζουν από τις τιμές ρεύματος που ανεξέλεγκτα οι ίδιες ορίζουν, οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς καλούνται να πληρώσουν φουσκωμένους λογαριασμούς. Τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν γίνει είδη πολυτελείας για την πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, ενώ ο μισθός ενός εργαζόμενου εξαντλείται πριν τελειώσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης με το καλάθι του νοικοκυριού, λοιπόν, είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ που ουσιαστικά πριμοδοτεί τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για ακόμα μεγαλύτερο πλουτισμό. Προϊόντα που υποτίθεται ότι είναι φθηνότερα στο καλάθι του νοικοκυριού, τα βρίσκεις ακόμα πιο φθηνά σε φούρνους, μπακάλικα, κρεοπωλεία, ψαράδικα στην πόλη. Οι δε αυξήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης κυμαίνονται από 70% έως 146% σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Η δική μας πρόταση για την ακρίβεια μιλά για επιβολή πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον κατώτερο συντελεστή, για εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά με σκοπό την πάταξη της αισχροκέρδειας. Η ριζική διαφορά μας με τη Ν.Δ. είναι αυτή. Η Κυβέρνηση έχει ένα μοναδικό ενδιαφέρον εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ οι πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται προς την ανακούφιση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και εξυπηρέτησης των αναγκών της.

 

Ένα άλλο θέμα, το οποίο πλανάται πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας εδώ και μήνες, και είναι συνεχώς ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι οι παρακολουθήσεις. Τελικά, πιστεύετε ότι έχει την αντίστοιχη προτεραιότητα και στην ίδια την κοινωνία ή περισσότερο επικρατεί για πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς αντιπολίτευσης;

Οι παρακολουθήσεις είναι το μεγαλύτερο θεσμικό τραύμα που θα αφήσει η σημερινή Κυβέρνηση μετά την ήττα της στις εκλογές. Για τις παρακολουθήσεις δεν μιλά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο της αντιπολίτευσης, ενώ έχουν κάνει εκτενή ρεπορτάζ μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού όπως και της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή καθηγητές συνταγματικού δικαίου έχουν γράψει κείμενα που κατακεραυνώνουν τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης, θεσμικά όργανα της Ε.Ε. έχουν έρθει για έλεγχο στην χώρα μας και στιγματίζουν τις κυβερνητικές πρακτικές ως αντιδημοκρατικές. Προσέξτε όμως, αυτό το ζήτημα μπορεί να μην θίγει άμεσα τις ζωές των πολιτών που έχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους, αλλά είναι ζωτικό θέμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και την λειτουργία των θεσμών του κράτους. Γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. Πρέπει να σταματήσει ο θεσμικός κατήφορος και η πολιτική εκτροπή που η Ν.Δ. έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων. Για οποιαδήποτε απόφαση δικαστική, πολιτική, οικονομική παίρνουν τα θεσμικά όργανα το μόνο που θα σκεφτόμαστε πλέον είναι με τι στοιχεία τους εκβιάζουν. Κι αυτό είναι τραγικό ως εξέλιξη για τη Δημοκρατία αλλά και για το πολιτικό σύστημα. Είδαμε και είδατε τον κύριο Χατζηδάκη να ευτελίζει την νοημοσύνη του και την αξιοπρέπειά του για να παραμείνει στην θέση του. Ο παρακολουθούμενος από το Μαξίμου ζητούσε δικαστική διερεύνηση για την παρακολούθηση του μην τολμώντας να ζητήσει εξηγήσεις από την εισαγγελέα που υπέγραφε για την παρακολούθησή του επί 8 μήνες. Ο κ. Μητσοτάκης και τώρα πλέον και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. προσφεύγουν σε ολοκληρωτικές πρακτικές για να παρατείνουν την κυβερνητική θητεία αυτής της παρακρατικής κυβέρνησης. Εμείς θέτουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό, ή με την Δημοκρατία ή με την εκτροπή, ή με την Δικαιοσύνη ή με το παρακράτος.

Σε τοπικό επίπεδο, πώς κρίνετε την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., δεδομένου ότι για τα μεγάλα ζητήματα έχουν υπάρξει εξελίξεις, καθώς αναμένεται έγινε ο διαγωνισμός και αναμένεται η ανάδειξη αναδόχου για τον δρόμο Δράμα-Αμφίπολη, έχει προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου και ξεκινά τη λειτουργία του το τμήμα του ΕΑΠ με έδρα των εργαστηριακών μαθημάτων τη Δράμα;

Θα απαντήσω με όσα λέω εδώ και 3,5 χρόνια. Κανένα από τα βασικά αυτά ζητήματα που αφορούν τη Δράμα και μπορούν να την βγάλουν από το οικονομικό και αναπτυξιακό τέλμα δεν ολοκληρώθηκε.

Η ιστορία με το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου είναι πλέον ανέκδοτο. Σχεδόν 4 χρόνια χρειάστηκαν για να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό πρόσληψης, ενώ ήταν ήδη έτοιμος από τον Απρίλη του 2019. Πρόλαβαν βέβαια να στήσουν μια φιέστα εγκαινίων, όταν η αρμοδιότητα των φυλακών πέρασε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ακόμα περιμένουμε την έναρξη λειτουργίας.

Το ξεκίνημα της κατασκευής του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης ανακοινώθηκε τουλάχιστον 6 με 7 φορές από πρωθυπουργικά και υπουργικά χείλη. Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του θέματος. Ένας διαγωνισμός ήδη απέβη άκαρπος και περάσαμε σε δεύτερη προκήρυξη του διαγωνισμού χωρίς να γνωρίζουμε το μέλλον της κατασκευής. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση επέλεξε την κατασκευή του δρόμου μέσω ΣΔΙΤ. Τώρα ποιος ιδιώτης θα βάλει χρήματα σε έναν δρόμο που δεν θα έχει διόδια είναι κάτι που το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Εκτός κι αν έχουν υποσχεθεί μυστικά κάτι τέτοιο και θα το μάθουμε όταν τοποθετηθούν.

Και πάμε και στην περιβόητη νεοϊδρυθείσα σχολή Κινηματογράφου. Από τον μεγαλόπνοο και σημαντικό για τη Δράμα, σχεδιασμό, περάσαμε σε μία καρικατούρα σχολής που δεν έχει εγκαταστάσεις στην πόλη της Δράμας και φυσικά δεν θα έχει εργαστήρια επεξεργασίας ήχου και εικόνας, όπως ήταν ο σχεδιασμός που είχε γίνει από τον αείμνηστο Αντώνη Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Καρδάση, τότε Πρόεδρο του ΕΑΠ. Σχεδιασμός που είχε πάρει σάρκα και οστά, καθώς ο φάκελος δημιουργίας της σχολής είχε κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας από το 2019. Αντ’ αυτού καταλήξαμε σε μία κατά φαντασίαν σχολή κινηματογράφου στην οποία οι φοιτούντες θα έρχονται για 2 με 3 ώρες τον μήνα στη Δράμα για να παρακολουθούν στο Δημοτικό Ωδείο σεμινάρια. Πάει και η ανακατασκευή της Καπναποθήκης στην Περδίκκα με δύο κινηματογραφικές αίθουσες, πάει και ο σχεδιασμός για δημιουργία κινηματογραφικού στούντιο, πάνε και τα εργαστήρια επεξεργασίας ήχου και εικόνας. Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και δέκα εκατομμύρια από το τότε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ήταν ο χρηματοδοτικός σχεδιασμός. Τώρα μείναμε με ένα προϋπολογισμό μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

 

Τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει σε τοπικό επίπεδο; Ποιες θα ήταν οι προτεραιότητες αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν Κυβέρνηση;

Η προηγούμενη μου απάντηση δείχνει εν πολλοίς τις προτεραιότητες που είχαν μπει στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας ήταν και είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Νομού. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει καμία βιώσιμη λύση. Η δημιουργία Πανεπιστημιακών σχολών που πήρε σάρκα και οστά το 2019 επίσης δείχνει τον προσανατολισμό που είχαμε κι έχουμε για τη σύνδεση της επιστήμης με το φυσικό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής μας. Η προσπάθειά μας επίσης για να γίνει η Δράμα κέντρο κινηματογραφικών σπουδών και κινηματογραφικών στούντιο έφερε τον σχεδιασμό που προανέφερα. Τέλος αφού χρειάστηκαν 11 χρόνια να περατωθούν οι εργασίες για την κατασκευή των φυλακών στο Νικηφόρο τρέξαμε όλες τις διαδικασίες για την, κατά νόμο, ίδρυση οργανισμού φυλακών, έτσι ώστε να αποτελματωθεί ένα ζήτημα που είχε βαλτώσει για χρόνια. Μέχρι που ξανάρθε η Ν.Δ. και όλα τα παραπάνω έμειναν στάσιμα.

 

Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του κόμματός σας βρίσκετε σε εξέλιξη. Πάντως, από όσο είναι γνωστό, θα είστε εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής. Για ποιους λόγους οι Δραμινοί να επιλέξουν το κόμμα σας στις εθνικές εκλογές;

Το 2013 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη το ποσοστό πληθυσμού που βρισκόταν ενώπιον του κινδύνου φτώχειας ήταν στο 23,1% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το 2019 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εκλογές του Ιουλίου παρέδωσε την Κυβέρνηση στη Ν.Δ. το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 17,9%. Το 2021, δηλαδή σε μόλις δύο χρόνια, το ποσοστό ανέβηκε στο 19,6% και τα προσωρινά στοιχεία δίνουν ποσοστό πάνω από 20% για το 2022. Και μόνο αυτός ο λόγος θα έφτανε για να μην ξαναψηφίσουν οι πολίτες τη Ν.Δ. στη Δράμα αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας. Όμως πέρα από τα νούμερα οι ίδιοι οι πολίτες καταλαβαίνουν την δυσχερή θέση που βρίσκονται πολύ καλύτερα απ’ ότι κι αν πούμε εμείς. Η ακρίβεια, η αβεβαιότητα στην εργασία, η απουσία οικονομικής σταθερότητας είναι κάτι που όλοι κι όλες το καταλαβαίνουν από την προσωπική τους εμπειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εδώ και αρκετό καιρό δηλώνει πως η επιλογή στις εκλογές θα είναι ανάμεσα στην Δημοκρατία ή στο καθεστώς Μητσοτάκη, ανάμεσα στην αισχροκέρδεια ή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη στην οικονομία, ανάμεσα στο ξεκοκάλισμα του δημοσίου χρήματος ή στη διαφάνεια της διαχείρισής του. Οι δικές μας προτάσεις μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο, αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%, από τον πρώτο χρόνο, θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεπάγωμα των τριετιών, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επαναφορά του 8ωρου και των απλήρωτων υπερωριών. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν δύο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ελληνική κοινωνία. Είναι στην κρίση των πολιτών να καταλάβουν ποιο πολιτικό σχέδιο είναι υπέρ των δικών τους κοινωνικών συμφερόντων.

Για να απαντήσω και στο πρώτο μέρος της ερώτησης θα σας πως ναι είμαστε σε φάση συγκρότησης των ψηφοδελτίων και ναι θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, κι αφού σας ευχαριστήσω ξανά για αυτή, θα ήθελα να μου πείτε, αν και γνωρίζω πως στα κόμματα της Αριστεράς, ο προεκλογικός αγώνας έχει συλλογικά χαρακτηριστικά και όχι προσωπικά, για ποιους λόγους όσοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να επιλέξουν εσάς προσωπικά να τους εκπροσωπήσετε στη Βουλή.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα νομίζω ότι επιβεβαιώνει πως οι δράσεις είναι συλλογικές. Όλο αυτό χρονικό διάστημα που δεν είμαι Βουλευτής συμμετείχα σε όλες τις δράσεις τις οργάνωσης, γιατί πιστεύω στην συλλογική προσπάθεια. Ούτως ή άλλως δεν είχα προσωπικό γραφείο, ούτε και δημιούργησα μετά το 2019 για να δρώ αυτόνομα. Πιστεύω όμως πως ο καθένας και η καθεμία στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν και την προσωπική τους συμβολή στις νίκες, αλλά και στις ήττες που επιτυγχάνει το κόμμα μας. Στα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας προσπάθησα να συμβάλλω στη λύση συλλογικών ζητημάτων είτε αφορούσαν τη Δράμα, είτε συνολικότερα τη χώρα. Πιστεύω πως η θετική άποψη, και μπορείτε να τους ρωτήσετε γι’ αυτό, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα. Σε μια χώρα που η παρουσία της σημερινής Κυβέρνησης αμφισβητεί βασικά κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα θεωρώ πως η συλλογική και ατομική δράση πρέπει να σηκώσει ένα τείχος προστασίας. Απ’ οποιαδήποτε θέση κι αν είμαι η υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και των κοινωνικών αιτημάτων είναι ο βασικός μου στόχος. Ο αγώνας για όλα αυτά είναι συνεχής και προσωπικά θα είμαι παρών πάντα. Σας ευχαριστώ.