Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική μας Εκκλησία προσανατολίζεται στη διεξαγωγή λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, χωρίς πιστούς, παρά τη δυνατότητα που παρέχεται μετά από πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, θα πρόκειται για μια σημαντική απόφαση ευθύνης από πλευράς Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου.

Με τον τρόπο αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας θα συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων. Έτσι, οι Θείες Λειτουργίες τις συγκεκριμένες Άγιες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ατομικής λατρείας και προσευχής για τους πιστούς, πάντα όμως με την τήρηση υγειονομικών κανόνων.

Η επίσημη επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών αναμένεται να υπάρξει το πρωί της Δευτέρας, όταν και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Ιεράς Μητρόπολης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τοπική μας Εκκλησία λειτουργεί έμπρακτα με αίσθημα αγάπης και σεβασμού προς τον άνθρωπο.