Πάνω από 20.000 ευρώ, 850 λίρες Τουρκίας, 2.000 δολάρια, αλλά και χαρτονομίσματα Ασίας, εντόπισαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. στην έφοδο που έκαναν στα σπίτια των πέντε αστυνομικών που συνελήφθησαν στη βόρεια Ελλάδα.

Η έρευνά τους είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες μετά από πληροφορίες ότι είχαν επαφές με Τούρκους διακινητές για να διευκολύνουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τον Έβρο στην Ελλάδα.

Ήδη έχει προκύψει ότι τέσσερις Τούρκοι διακινητές είχαν συχνά συνομιλίες με τους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους φρόντιζαν να κάνουν περιπολίες με την ίδια σύνθεση και φέρονται να ειδοποιούσαν ποια σημεία ήταν ακάλυπτα ώστε να τα προτιμούν οι Τούρκοι διακινητές.

Πρόκειται για τέσσερις Αρχιφύλακες και έναν Ανθυπαστυνόμο, οι οποίοι υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομί από το 2000, και όλοι τους αποτελούν οργανική δύναμη του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Πριν από λίγο, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα τη σύλληψη των πέντε αστυνομικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

– 26.550 ευρώ,

– 59 κινητά τηλέφωνα,
– 12 power banks,
– 2.120 δολάρια Αμερικής,
– 850 λίρες Τουρκίας,
– 23 λίρες Αγγλίας,
– 77 Lei Ρουμανίας,
– πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
– τραπεζική κάρτα.

Οι συλληφθέντες, με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: cnn.gr