Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν στον ΣΚΑΪ ότι η ομάδα των αρνητών έχει στοχοποιήσει το σχολείο εδώ και έναν μήνα. Κλίμα τρομοκρατίας περιγράφουν και οι μαθητές του σχολείου λέγοντας ότι κλείδωναν τις πόρτες στα διαλείμματα.

Σε έντεκα προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά το απίστευτο περιστατικό στην Κατερίνη, όπου ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος, απήγαγαν τον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου και του φόρεσαν χειροπέδες επειδή εφάρμοζε τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία στο σχολείο.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται και ο Διευθυντής του σχολείου καταθέτοντας για το αδιανόητο περιστατικό.

«Ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι περίεργοι τύποι και έξω από το σχολείο χτύπησαν τον Διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον απήγαγαν. Τον έβαλαν μέσα στο αμάξι τους και τον πήγαν στην αστυνομική διεύθυνση ως εγκληματία», καταγγέλλει καθηγήτρια του σχολείου στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς το σχολείο έχει στοχοποιηθεί εδώ και έναν μήνα από την ομάδα των αρνητών, έχει γίνει σχετική καταγγελία αλλά η αστυνομία αδιαφόρησε.

«Έχουν ξαναέρθει, μας έχουν ενοχλήσει και άλλες φορές έχει γίνει καταγγελία αλλά δεν κάνουν τίποτα οι αρχές. Εννοώ οι αστυνομικές αρχές. Δεν κάνουν τίποτα και τι να κάνουμε εμείς;», ανέφερε.

Πριν από λίγες ημέρες, η ίδια ομάδα απειλούσε ότι θα επιτάξει το σχολείο και μέσω διαδικτύου καλούσε γονείς σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο.

Κλίμα τρομοκρατίας από τους «Θεματοφύλακες» καταγγέλλουν και μαθητές του γυμνασίου.

«Έχουμε καταλήξει να κλειδώνουμε τις πόρτες τις εισόδους σε κάθε διάλειμμα», «είμαστε σαν φυλακή» είπαν δύο μαθήτριες ενώ ένας ακόμα μαθητής δήλωσε ότι ζητούσαν από τον διευθυντή να τους παραδώσει τα κλειδιά του σχολείου και να λειτουργεί με δικούς τους καθηγητές.

Ο δήμαρχος Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, όταν επισκέφθηκε τον λυκειάρχη στο κέντρο υγείας είδε μώλωπες στα χέρια του από τις χειροπέδες.

Το αδιανόητο περιστατικό καταδίκασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος διαμηνύοντας ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

Πηγή: skai.gr