Η κεντρική πλατεία Δράμας επανήλθε στην πρότερη κατάστασή της

 

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 ολοκληρώθηκε με αθόρυβο τρόπο η φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Δράμας, η «Γειτονιά των Αστεριών», η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 14 Δεκεμβρίου. Εκείνη την περίοδο υπήρχε κλίμα έντασης και ακούγονταν απόψεις, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες ασκούνταν κριτική για τα όσα τελικά υλοποιήθηκαν, αφενός λόγω ανησυχίας για περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού και αφετέρου για τη διάθεση του ποσού από τον Δήμο για τη διοργάνωση. Βέβαια, σε επιδημιολογικό επίπεδο, ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Δράμας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η «Γειτονιά των Αστεριών» προφανώς και δεν επηρέασε επιδημιολογικά την εικόνα σε τοπικό επίπεδο.

Φυσικά τα όσα συνέβησαν στη Δράμα κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου δεν είχαν καμία σχέση με όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης τις προηγούμενες χρονιές, καθώς εξ αρχής η στόχευση από πλευράς Δήμου Δράμας ήταν η αποφυγή του συνωστισμού και η πλήρης προσαρμογή στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονταν.

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίστηκε και φωταγωγήθηκε η πλατεία Ελευθερίας και κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ σε συνδυασμό με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ο Δήμος Δράμας προσπάθησε να συμβάλλει στην τόνωση της ψυχολογίας των δημοτών του, παρουσιάζοντας ένα σαφώς περιορισμένης έκτασης χριστουγεννιάτικο σκηνικό και προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα ζεστασιάς για όσους πολίτες περνούσαν πεζή ή με οχήματα από το κέντρο της πόλης. Οι περαστικοί, στο πλαίσιο άλλων επιτρεπόμενων μετακινήσεων, διέρχονταν για λίγα λεπτά από την πλατεία Ελευθερίας και συνέχιζαν τη διαδρομή τους, έχοντας ξεκουράσει τις ματιές του και έχοντας πάρει μαζί τους χριστουγεννιάτικα αρώματα. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες των πολιτών μέσα σε αυτό το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και ειδικά κάτω από τον μωβ ουρανό, ίσως το χαρακτηριστικότερο σημείο της φετινής διοργάνωσης.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Ελευθερίας

Πλέον, η «Γειτονιά των Αστεριών», πέρασε στην ιστορία ως η πιο αθόρυβη, η λιγότερο λαμπερή, η λιγότερο φωτεινή, η λιγότερο αστραφτερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Δράμας, από το 2004, όταν και οι Γρηγόρης Αβανίδης και Βίκυ Βουρνιά, συνεργάτες του τότε Δημάρχου Δράμας, είδαν την καινοτόμα ιδέα τους να υλοποιείται και την Ονειρούπολη να θέτει τις βάσεις, σε πανελλαδικό επίπεδο, για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Σε σχετική ανάρτηση, μετά την ολοκλήρωση της «Γειτονιάς των Αστεριών», ο επίσημος λογαριασμός της Ονειρούπολης στο facebook ανέφερε τα εξής:

«Ένας δύσκολος χρόνος μας αποχαιρέτησε και ένας νέος ήρθε για να μας δώσει ελπίδα, χαρά, ειρήνη, ομόνοια, μα πάνω από όλα το πολυτιμότερο αγαθό όλων, την υγεία!

Μαζί τον υποδεχθήκαμε αυτά τα τόσο διαφορετικά για όλους Χριστούγεννα, αυτές τις λιγότερο λαμπερές γιορτινές μέρες, τις περισσότερο σιωπηλές, μα με την τόση αγάπη, την ίδια διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.

Ο μωβ ουρανός της «Γειτονιάς των Αστεριών» αποτέλεσε το πιο φωτογραφημένο σημείο της διοργάνωσης

Αυτή την αγάπη όλη η πόλη μας την χώρεσε μέσα σε δύο βαγονάκια και την ταξίδεψε στη Σάμο, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η Ονειρούπολη, με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας, καταφέρνει να μεταφέρει τα κοινωνικά της μηνύματα που είναι ο θεμέλιος λίθος της στην πορεία των 17 χρόνων της.

Γίναμε μια μεγάλη διαδικτυακή παρέα και καταφέραμε να διασκεδάσουμε μαζί κάνοντας χριστουγεννιάτικες στάσεις… με αποστάσεις!!!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποχαιρετήσουμε την μεγάλη αυτή παρέα και να δώσουμε ραντεβού τον επόμενο Δεκέμβριο, εδώ, στην Ονειρούπολη Δράμας, το χωριό του Αϊ Βασίλη!

Μέχρι τότε μένουμε ασφαλείς και προσέχουμε την υγεία μας για να μπορούμε να γίνουμε και πάλι μια τεράστια αγκαλιά στην επόμενη, πιο παραμυθένια, πιο λαμπερή, πιο περιπετειώδη μαγική διαδρομή!

Καλή χρονιά σε όλους!».