Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να εισάγουν παράνομα στη Χώρα μας φυσίγγια, βεγγαλικά – πυροτεχνήματα και καπνογόνα

 

  • Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
  • Στο όχημα που επέβαιναν και σε μία οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 περίστροφο κρότου – λάμψης, 60 φυσίγγια, 306 βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, 2 φωτοβολίδες και 5 καπνογόνα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 22-8-2018 το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη Χώρα μας. Εκεί, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατέσχεσαν:

-306 βεγγαλικά – πυροτεχνήματα

-50 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm

-10 κυνηγετικά φυσίγγια

-5 καπνογόνα

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 29χρονου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν επίσης ένα περίστροφο κρότου – λάμψης και δύο φωτοβολίδες, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.