ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 

 

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψαν οι αθλήτριες του Α.Ο Προσοτσάνης από τη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια επιτυχία για τον Α.Ο. Προσοτσάνης (μετά την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία) όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Τελική Πανελλήνια Φάση Νεανίδων στη Χειροσφαίριση που διεξήχθη από τις 23 – 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχοντας σε έναν όμιλο φωτιά με τη διοργανώτρια ομάδα της Πυλαίας και την δυνατή ομάδα της Νέας Ιωνίας η ομάδα της Προσοτσάνης αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα την ΠΥΛΑΙΑ νικώντας την με σκορ 32-24 καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο του γεμάτου γηπέδου της Μίκρας για το όμορφο και γρήγορο χάντμπολ.

Στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Αθήνας Νέα Ιωνία και παρά την απώλεια (τραυματισμός στα πρώτα λεπτά) της Κατσιγιάννη τα κορίτσια του Α.Ο.Π. από την αρχή πήραν κεφάλι στο σκορ και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και το τέλος της βρήκε νικήτριες με 30-25.

Στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στην Κοζάνη κατάφεραν και πάλι να νικήσουν με 27-23 και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Καματερού. Παρά την κούραση και τις απουσίες η ομάδα της Προσοτσάνης πάλεψε βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο 12-11 αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της ομάδας του Καματερού και ηττήθηκε με 28 – 22 καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση.

Η 2η θέση θεωρείται μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι η ομάδα του Α.Ο. Προσοτσάνης αποτελούνται αποκλειστικά μόνο από Κορασίδες σε διοργάνωση μιας κατηγορίας μεγαλύτερης αποσπώντας το θαυμασμό και το χειροκρότημα του κόσμου.

Επίσης σημαντικές είναι και ατομικές διακρίσεις του συλλόγου στη διοργάνωση για τις αθλήτριες του.

1 Αμβροσιάδου Βαία – καλύτερο δεξί ίντερ

2 Μωυσιάδου – Φατράλη Βασιλική – καλύτερο αριστερό εξτρέμ

3 Σεβδίλη Αβραμίνα – καλύτερη αμυντικός

Τελική Κατάταξη

  1. Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
  2. Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
  3. ΠΥΛΑΙΑ
  4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  5. Ο.Φ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
  6. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ