Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος στην Άρτα, που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον θείο του κατά τη διάρκεια κυνηγιού και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Η οικογένεια έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο πόνος είναι βουβός, καθώς «έχασαν» ένα νέο άνθρωπο και προσεύχονται να μη χαθεί ο 16χρονος που χαροπαλεύει.

Η μητέρα του παιδιού που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της είναι σε κατάσταση σοκ και νοσηλεύεται και αυτή στο νοσοκομείο.

Όμως και ο παππούς του 16χρονου και πατέρας του θύματος είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου καθώς και του θείου του, αδελφού του πατέρα του, οι οποίοι κατηγορούνται ο πρώτος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας, καθώς ήταν δικό του το όπλο που χρησιμοποίησε ο νεαρός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των οκτώ κυνηγών, οι οποίοι είναι όλοι συγγενείς μαζί τους χωρίστηκαν προκειμένου να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή, στο καρτέρι που είχαν στήσει κοντά το μικρό φράγμα της Άρτας.

Ο 33χρονος άντρας, πήρε μαζί του τον 16χρονο αγαπημένο του ανηψιό και πήγαν μαζί προς το δικό τους καρτέρι. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος μπερδεύτηκε και πυροβόλησε κατά λάθος τον θείο του με πυρομαχικά για αγριογούρουνο.

Ο θάνατος του 33χρονου άντρα ήταν ακαριαίος και στο άκουσμα του πυροβολισμού, ο πατέρας του 16χρονου και αδερφός του θύματος έτρεξε αμέσως να δει τι συμβαίνει.

Όταν ο ανυποψίαστος πατέρας του 16χρονου και αδελφός του 33χρονου, έφτασε κοντά στο παιδί του, τον ρώτησε τι συνέβη και το παιδί σε κατάσταση σοκ τον κοίταξε και του είπε πως σκότωσε τον θείο του, στρέφοντας ταυτόχρονα την καραμπίνα πάνω του και αμέσως αυτοπυρβολήθηκε.

Αμέσως μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι κυνηγοί της ομάδας και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβαν τον 16χρονο και τον διακόμισαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι οι πυροβολισμοί και οι φωνές των κυνηγών αναστάτωσαν ολόκληρη την αγροτική περιοχή που βρισκόντουσαν, με τους κατοίκους να ειδοποιούν κι αυτοί με τη σειρά τους τις Αρχές.

Πηγή: dikaiologitika.gr