Συγκλονισμένος από τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Το μήνυμά του για την κλιματική αλλαγή.

Βαθιά συγκλονισμένος για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το βράδυ της Τρίτης προσθέτοντας στη δήλωσή του ότι «προσεύχομαι για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και εύχομαι και προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στο πλευρό όλων των αδελφών μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Μάνη και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και σε όλα τα πλάσματα του Θεού, σε όλα τα έμβια όντα που ζουν με τρόμο την πύρινη λαίλαπα» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπς Ιερώνυμος.

«Πρέπει, όμως, κάποτε να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση που ο Δημιουργός μας χάρισε και να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα» καταλήγει στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πηγή: newsbomb.gr