Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για τους αποκαλυπτικούς διαλόγους αξιωματικών σε έλεγχο που δεν έγινε ποτέ σε αποστολή της Φενέρμπαχτσε με ασθενείς που είχαν πυρετό αλλά πέρασαν από το «Ελ. Βενιζέλος» κατά παράβαση των μέτρων, λίγες μέρες πριν το δεύτερο λοκντάουν.

Όπως σημειώνει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, ακολούθησε, μόλις πέντε μέρες μετά, το πρώτο κρούσμα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρωθυπουργός απαιτούσε από τους πολίτες «προσωπική ευθύνη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, «που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν» και καλεί τον πρώτο να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορωνοϊού και πυρετό».

«Οι διάλογοι που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τις εντολές Χαρδαλιά και τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί. Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη σειρά των μηνυμάτων που διαθέτει η «Εφ.Συν.» φαίνεται να ενημερώνεται από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής.

Μηνύματα που εκθέτουν Χαρδαλιά – Μητσοτάκη

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν ρε […].

Πηγή: efsyn.gr