Το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκήθηκε έντονη κριτική στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο σχετικά με τη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Η σημερινή (14/12) εξέλιξη, μετά από συναντήσεις και επαφές του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου με Υπουργούς (Περισσότερα ΕΔΩ), δικαιώνει απόλυτα τον κ. Παπαδόπουλο για την απόφαση, με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, για τη μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Μέτιου στην Αθήνα, εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο Χιονοδρομικό Κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια. Έτσι, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Αποδεικνύεται δηλαδή, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι με όπως είναι η υφιστάμενη κατάσταση το Χιονοδρομικό δεν μπορεί να λειτουργήσει και θα πρέπει να γίνουν απαραίτητες εργασίες για να συμβεί αυτό.

Εξάλλου, το ζήτημα αξιοποίησης από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τμήματος εγκαταστάσεων εντός του Χ.Κ. Φαλακρού είχε τεθεί από τον κ. Παπαδόπουλο στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της ίδιας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Περισσότερα ΕΔΩ).