ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο δρόμο Δράμας – Παρανεστίου

 

Μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου, υπογράφτηκε Προγραμματική Σύμβαση για την μελέτη αποκατάστασης τμημάτων του δρόμου προς Πρασινάδα (από Διπόταμα μέχρι Πρασινάδα) την οποία έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, η οποία και θα επιβλέψει. Λόγω όμως καθυστερήσεων στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου, έγινε η άρση των καταπτώσεων σε κάποια τμήματα του δρόμου, τα πλέον επικίνδυνα. Έτσι, η κυκλοφορία έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Επιπλέον, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας θα συντάξει μελέτη αποκατάστασης της μεγάλης κατάπτωσης εντός του οικισμού Πρασινάδας.

Ολοκληρώνεται επίσης η μελέτη αποκατάστασης και άρσης καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου – Διποτάμων, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, για την οποία βέβαια υπολείπεται η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από το Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας δημοπρατείται στις 2 Ιουνίου 2020 το έργο «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. Νο14 Δράμας-Παρανεστίου», κατά τμήματα, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το ενδιαφέρον της Αντιπεριφέρειας για το σύνολο του Νομού Δράμας αποδεικνύεται καθημερινά με τα έργα και τις παρεμβάσεις μας. Πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής λύνονται ή οδηγούνται στη λύση τους. Είμαστε αποφασισμένοι για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά».