Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους ένας άντρας και μια γυναίκα, οι οποίο βρέθηκαν νεκροί στα Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών ερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές, το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα τζακούζι από εργαζόμενους και ο θάνατος αποδίδεται μέχρι στιγμής σε πνιγμό.

Οι ηλικιωμένοι με καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας, ηλικίας 70 και 72 ετών, βρίσκονταν από προχθές στα Λουτρά. Έκανε μπάνιο προχθές και χθες το πρωί ενώ το απόγευμα, τους βρήκαν νεκρούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μέχρι οι έλεγχοι που έγιναν μέχρι τώρα στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Σιδηροκάστρου, δεν έδειξαν προβλήματα που να σχετίζονται με το θλιβερό αυτό περιστατικό.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση

Ανεστάλη η λειτουργία των Λουτρών

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικές αρχές έχουν παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη, στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Εγκληματολογικού Τμήματος, ενώ η λειτουργία των εγκαταστάσεων ανεστάλη μέχρι νεοτέρας για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα οι Αρχές συνέλεξαν και δείγμα του νερού από το τζακούζι στο οποίο εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο ηλικιωμένοι (ο οποίος σφραγίστηκε), δείγμα που θα σταλεί στο Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κάποιο στοιχείο που θα ρίξει φως στην εν λόγω υπόθεση.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Σιντικής

«Εγώ θα μείνω μόνο στα γεγονότα και από εκεί και πέρα είναι δουλειά της Αστυνομίας, να εξακριβώσει το τι ακριβώς συνέβη καθώς όλες οι υπηρεσίες διερευνούν το περιστατικό και αυτές θα βγάλουν το πόρισμα» δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης.

«Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι το ζευγάρι ήταν εδώ και κάποιες ημέρες στα Λουτρά και ήταν η τρίτη φορά που ακολούθησε ιαματική θεραπεία. Σήμερα, χρησιμοποίησε έναν ιδιωτικό χώρο, κάτι σαν τζακούζι αν μπορώ να το περιγράψω σωστά, που υπάρχουν στα Ιαματικά Λουτρά για ζευγάρια όμως δεν βγήκαν στον προβλεπόμενο χρόνο. Όταν η καθυστέρηση έγινε αντιληπτή, άνθρωποι από το προσωπικό μετέβησαν άμεσα στο χώρο, χτύπησαν την πόρτα αλλά απάντηση δεν πήραν. Όταν τελικά εισήλθαν τους εντόπισαν μαζί νεκρούς» σημείωσε επίσης ο δήμαρχος Σιντικής.

Ο τελευταίος σημείωσε, ότι στο χώρο έχουν μεταβεί κλιμάκια της αστυνομίας που διερευνούν τα αίτια του συμβάντος, τη στιγμή που το Ιαματικά Λουτρά είναι πλήρης και γεμάτα από κόσμο. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι από πλευράς δημοτικής επιχείρησης και λειτουργίας των Λουτρών δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό. «Όλα δούλευαν κανονικά και το προσωπικό, οι νοσοκόμοι, οι γιατροί ήταν όλοι στη θέση τους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη. Αυτά θα τα διερευνήσουν οι Αρχές» κατέληξε μιλώντας στο GRTimes.

Πηγή: epiloges.tv

«Φως» στα αίτια του θανάτου του ζευγαριού αναμένεται να «ρίξει» η ιατροδικαστική εξέταση- Τι δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Λουτρών

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να «ρίξει φως» στα αίτια του θανάτου του ζευγαριού, που βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρό, σε χώρο των Λουτρών Σιδηροκάστρου.

Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, από την Προσοτσάνη Δράμας, που βρισκόταν και διέμενε από προχθές στο ξενοδοχείο των Λουτρών Σιδηροκάστρου. Μάλιστα φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει το χώρο των λουτρών τόσο προχθές, όσο και χθες το πρωί.

Το ζευγάρι είχε κλείσει να κάνει το λουτρό του στις 6:45 χθες το απόγευμα και μετά από μισή ώρα και στα πλαίσια των καθιερωμένων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι δεν απαντούσαν στα σήματα της λουτρονόμου και στη συνέχεια μόλις άνοιξε την πόρτα διαπίστωσε ότι δεν είχαν τις αισθήσεις τους μέσα στο λουτρό.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της επιχείρησης των Λουτρών Σιδηροκάστρου Αλέξανδρος Παρασκευιώτης δήλωσε κατηγορηματικά πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και πρόσθεσε: «Περί τις 7:30 το απόγευμα ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Διευθυντή των Λουτρών Σιδηροκάστρου για το μοιραίο συμβάν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο, απρόσμενο και λυπηρό γεγονός. Είναι και για εμάς ένα εντελώς απρόσμενο και αιφνιδιαστικό γεγονός. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, όσον αφορά στη λειτουργία».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παρασκευιώτης, η επιχείρηση των Λουτρών έχει προχωρήσει στο διορισμό τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή, ο οποίος θα συμμετέχει στη νεκροψία, καθώς υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τα αίτια του θανάτου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του ζευγαριού: «Θέλουμε να συλληπηθούμε τους οικείους, τα τέκνα του ζευγαριού για το δυστυχές αυτό γεγονός. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα λουτρά υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, έχουν μια ιστορία, λειτουργούν πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά και γι’ αυτό για εμάς είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, το οποίο φυσικά και θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια».

Πηγή: infonews24.gr / Δημήτρης Κώττας