Η πόλη της Καβάλας μπαίνει στο «κάδρο» της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Ήδη οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν από την Δευτέρα 24 Μαΐου σχέδια ασφάλειας για την επίσκεψή του στην περιοχή, η οποία αρχικώς είχε χαρακτηριστεί “πιθανή” και πλέον αναφέρεται ως “επιβεβαιωμένη”.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να προσγειωθεί το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, όπου έχει προγραμματιστεί να τον υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Από εκεί, θα αρχίσει η «ιδιωτική επίσκεψη» Τσαβούσογλου, όπως χαρακτηρίστηκε, στα μειονοτικά χωριά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Κυβερνητικοί κύκλοι διευκρίνισαν ότι δεν προβλέπεται η τουρκική αποστολή να συνοδεύεται από κάποιο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περιοδεία στη Θράκη.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι πιθανή η διανυκτέρευση της τουρκικής αποστολής στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ