ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ. ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστα Κατσιμίγα, καθώς και τις θέσεις και τις προτεραιότητες της παράταξης τόσο για την Περιφέρεια όσο και ειδικότερα για τη Δράμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Στην ομιλία του ο κ. Κατσιμίγας αναφέρθηκε στην δεσπόζουσα γεωπολιτική θέση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., η οποία αποτελεί σταυροδρόμι όπου κινείται ένας παγκόσμιος πλούτος, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχει αξιόλογη αγροτική παραγωγή, σημαντική μεταποίηση στον δευτερογενή τομέα και έχει κάνει βήματα στον τουρισμό. Όμως, συνέχισε, παρόλο που έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, οι δείκτες της παραμένουν χαμηλοί. Ο κ. Κατσιμίγας τόνισε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι τοπική υπόθεση, ανεξάρτητη από την κεντρική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ηγείται μιας πολυσυλλεκτικής παράταξης, η οποία απευθύνεται σε πολίτες όλου του δημοκρατικού τόξου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. παρουσίασε σκέψεις του για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εξηγώντας βέβαια ότι πρόκειται για γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς η Περιφέρεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύνολο. «Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε την ενιαία Περιφέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κατσιμίγας μίλησε για μείωση του κόστους παραγωγής με ταυτόχρονη παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άρδευση με φθηνότερο κόστος, στη συνεργασία με όλους του ΤΟΕΒ, καθώς και στην πλήρη αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τομέα της κτηνοτροφίας, στην εκμετάλλευση του δασικού πλούτου, στη στήριξη των οινοποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου.

Ο κ. Κατσιμίγας παρουσίασε τις θέσεις της παράταξής του για το δευτερογενή τομέα, δίνοντας έμφαση στη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, και συνέχισε την ομιλία του με αναφορές στον τουρισμό. Όπως είπε, στόχος είναι στην Περιφέρεια να υπάρχει τουρισμός 12 μήνες τον χρόνο. Ειδικά για τη Δράμα, αναφέρθηκε στη δημιουργία Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού στα Θερμιά, στην αξιοποίηση του ορεινού όγκου και του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αλλά και μνημείων της περιοχής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα κειμήλια της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης, λέγοντας πως θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να επιστρέψουν. Ακόμη, ο κ. Κατσιμίγας μίλησε για την ανάδειξη του ιστορικού αποθέματος της Δράμας και την ανάδειξη του Σπηλαίου του Μααρά σε βαλκανικό προορισμό. Ειδικά για τον πολιτισμό, στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας θεατρικής στέγης στη Δράμα, επισημαίνοντας ακόμη ότι θα πρέπει να αναδειχθεί και η τοπική ιστορία.

Αναφερόμενος στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε ότι «ο εμπαιγμός των Δραμινών πάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να τελειώσει» και πρόσθεσε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα όταν αναλάβει τη Διοίκηση της Περιφέρειας ο ενδελεχής έλεγχος της πληρότητας όλων των μελετών. Ειδική αναφορά έκανε και στη Σιδηροδρομική Εγνατία, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να περνάει από τις Σέρρες και τη Δράμα και όχι από την Αμφίπολη.

Ακόμη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. μίλησε και για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι «η Δράμα επιτέλους αποκτά πανεπιστημιακές σχολές» και τονίζοντας ότι θα φανεί στην πράξη η επιλογή ένταξης των στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» στην Π.Ε. Δράμας. Υποψήφιοι θα είναι οι:

-Κώστας Αβραμίδης, δικηγόρος,

-Γιώργος Ανναάογλου, λογιστής – ελεύθερος επαγγελματίας

-Χαρίτων Αναστασιάδης, υλοτόμος

-Άννα Λαγού, δασκάλα

-Αθηνά Κουκόγια, παιδίατρος

-Μάρθα Μαλέζογλου, φυσικός – δημοτική υπάλληλος

-Τασούλα Μωυσιάδου, δημοτική υπάλληλος