«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τις μυστικές υπηρεσίες για ίδιον όφελος»
«Έχουμε ένα πολύ σοβαρό σκάνδαλο που βάλλει κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι εκπορεύεται απευθείας από το Μαξίμου. Όλες οι ενέργειες της Κυβέρνησης δείχνουν ένα ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο για τις υποκλοπές.
«Ο κ. Κουκάκης παρακολουθήθηκε για εθνικούς λόγους; Επειδή έκανε έρευνα για υποθέσεις τραπεζικού χρήματος και το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Έχει στηθεί ένας μηχανισμός από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού ο οποίος για ίδιον όφελος χρησιμοποιεί τις μυστικές υπηρεσίες και καθιστά συνένοχη τη Βουλή με τις τροπολογίες που φέρνει».
Όπως εξήγησε, «η ίδια η Κυβέρνηση με τη τροπολογία Πικραμμένου φρόντισε να αφαιρέσει την υποχρέωση ενημέρωσης του πολίτη ότι παρακολουθείται. Την ίδια στιγμή που ο κ. Ράμμος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, διαφωνεί επιστημονικά με τη διάταξη αυτή, λέγοντας ότι δεν συνάδει με το κράτος δικαίου. Εν γνώσει της λοιπόν η Κυβέρνηση φαλκιδεύει τα δικαιώματα των πολιτών και τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στις έρευνες της Δικαιοσύνης σημείωσε: «Έχει κακουργηματική διάσταση η υπόθεση. Πρόκειται για κραυγαλέο πανικό αδίκημα. Δεν μπορεί να μένει αμέτοχη η δικαιοσύνη. Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Ντογιάκου, ο οποίος αποφάσισε να διεξαγάγει ο ίδιος την έρευνα για τη διαρροή και όχι τις υποκλοπές που είναι το μείζον. Έγινε όμως η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη και κινήθηκε η προκαταρκτική διαδικασία. Πρέπει η έννομη τάξη, η δικαιοσύνη, να κάνει απροσωπόληπτα την έρευνα και να καταλήξει σε συμπεράσματα», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για την σύσταση Εξεταστικής παρατήρησε: «Εάν θέλουν να συσκοτίσουν το σκάνδαλο και να δημιουργήσουν συμψηφισμούς και αμφιβολίες με το να πάμε στο 2015, στο Μαυρίκη και το Γρυλλάκη, γιατί τα θυμόμαστε, θα λειτουργήσει σε βάρος τους. Δεν μπορούν να μπουν πολλά καρπούζια κάτω από την ιδία μασχάλη. Θα κάνουμε εξεταστική για το συγκεκριμένο. Αν προκύψουν θέματα μπορεί να διευρυνθεί».
Όσον αφορά όσα έγιναν στον Έβρο είπε χαρακτηριστικά: «Άλλη μια κραυγαλέα αδυναμία του επιτελικού κράτους. Αδιανόητο για χώρα της σύγχρονης Ευρώπης, με τόσο τεχνικά μέσα, να δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός ότι δεν βρήκαμε ανθρώπους στη επίμαχη νησίδα. Είναι τουλάχιστον αφελές να θέλει να πείσει ένα λαό ότι δεν υπήρχαν εκεί άνθρωποι. Βεβαίως οι ευθύνες Ερντογάν είναι δεδομένες, αλλά εμείς πρέπει να αντιπαραθέσουμε το κράτος δικαίου και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού. Ακόμη κι αν ήταν σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, έπρεπε να ανοίξει ένας δίαυλος για να σωθούν οι άνθρωποι».
«Το ότι ένα παιδί πέθανε δεν είναι σοκ για όλη την πολιτισμένη κοινωνία. Μας απασχολεί η αιτία θανάτου; Όταν αρνούνται την πραγματικότητα, εκείνη τους εκδικείται», κατέληξε.