«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

Σε ανακοίνωση της παράταξης «πόλη+ζωή» αναφέρονται τα εξής:

Λύπη και αγανάκτηση προκαλεί η αντιμετώπιση των Προέδρων των Κοινοτήτων, όταν, όπως οφείλουν, διεκδικούν από τον Δήμαρχο της Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο τα οφειλόμενα για την τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε.

Σε ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα χρήματα που περισσεύουν από τις εκπτώσεις των έργων του Τεχνικού Προγράμματος των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων μας απάντησαν ότι επιστρέφουν στις Κοινότητες.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι, αν αυτό συμβαίνει, συμβαίνει κατά περίπτωση. Υπάρχουν καλοί και κακοί Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Αντί να πράξει το αυτονόητο ο κ. Μαμσάκος, δηλαδή το υπόλοιπο ποσό που έχει περισσέψει από τις εκπτώσεις έργου που έχει δημοπρατηθεί να διατεθεί για αναγκαίο έργο του Τεχνικού Προγράμματος της ίδιας Κοινότητας, καθώς είναι αναγκαίο για την τοπική κοινωνία, το αρνείται πεισματικά, προκλητικά και κυρίως εκδικητικά, επειδή γι’ αυτόν όλοι οι Πρόεδροι δεν είναι ίδιοι.

Αυτή την αντιμετώπιση έχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που επιλέγουν να υπηρετούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που τους εξέλεξε και όχι τις πολιτικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες του κ. Μαμσάκου.

Τόση ανάγκη έχει ο κύριος Δήμαρχος τα υπόλοιπα των έργων και έρχεται σε τόσο έντονη αντιπαράθεση για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο;

Πού είναι το πνεύμα συνεργασίας με τους Προέδρους;

Γιατί αντί να βοηθάει τις Τοπικές Κοινότητες προσπαθεί να απομυζήσει το υστέρημά τους και να τους στερήσει ακόμη και αυτά που με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τούς ανήκουν;

Αυτή η απαξιωτική, υποτιμητική και απαράδεκτη συμπεριφορά δεν αρμόζει στους Προέδρους που αγωνιούν και αγωνίζονται για τα χωριά τους. Πίσω από κάθε Πρόεδρο είναι ένα χωριό και μία τοπική κοινωνία. Αυτούς κυρίως προσβάλλει μια τέτοια συμπεριφορά.

Αυτή η πολιτική κ. Μαμσάκο δεν ενώνει την Δράμα. Οι προσπάθειες εκφοβισμού και οι εκδικητικές συμπεριφορές μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζουν άλλες εποχές που όλοι θα έπρεπε να διαγράψουμε οριστικά.

Η Δράμα, πόλη και χωριά, έχουν ανάγκη από άλλες πολιτικές.

Με όραμα, ελπίδα και προοπτική.

Χωρίς υποκρισία, εγωισμούς και μικροψυχία.

Όλοι οι Δραμινοί μαζί, με ενότητα και συνεργασία, θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε πορεία και να δώσουμε στη Δράμα και τους Δραμινούς τη θέση που μας αξίζει.