ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

Με την πρόσκληση 3310/23.04.2018 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε την κατάθεση προτάσεων για έργα που αφορούν τη δράση 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020. Η πρόσκληση αφορούσε έργα άνω των 2,2 εκατ. ευρώ και υπεύθυνες για την κατάθεση των ολοκληρωμένων προτάσεων ήταν οι περιφέρειες.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του χειμώνα, είναι γνωστό εδώ και 30 χρόνια. Διαχρονικά, καμία Περιφερειακή Αρχή δεν έχει εκπονήσει μελέτη προκειμένου να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα. Αλλά και τώρα, την ύστατη στιγμή, και αφού η πρόσκληση πήρε παράταση προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα, θα περίμενε κανείς ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έσπευδε να καταθέσει πρόταση.

Αντιθέτως, για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας κατατέθηκε μόνο μια πρόταση που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ήταν πρόταση που είχε εκπονήσει παλαιότερα το ίδιο το Υπουργείο. Άρα η Περιφερειακή Αρχή δεν εκπόνησε καμία μελέτη για εγγειοβελτιωτικά έργα στα 5 αυτά χρόνια.

Θα ακούσουμε πολλά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υποσχέσεις και καταγγελίες για έλλειψη πόρων. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει σύμφωνα με το πώς μας βολεύει. Τα χρήματα υπήρχαν, η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε να παίξει το ρόλο της και να εκπονήσει μελέτες προκειμένου να τα διεκδικήσει και να τα απορροφήσει.

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αναλάβουν τη διοίκηση της Περιφέρειας άνθρωποι που έχουν στρατηγικό όραμα και διάθεση να προσφέρουν και στις 5 Περιφερειακές Ενότητές της, όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα από την οποία προέρχονται οι ίδιοι.