Τη χρηματοδότηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Λιμενάρια της Θάσου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος για τη διευθέτηση του κεντρικού χειμάρρου που διαρρέει τα Λιμενάρια σε μήκος 615 μέτρων.

Το έργο, το οποίο σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Θάσου, προβλέπει μεταξύ άλλων την επίστρωση της κοίτης του χειμάρρου με σκυρόδεμα και την τοποθέτηση ειδικών λιθοδομών στις όχθες του.

Με την αφορμή αυτή, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και είχαν σύσκεψη για θέματα του νησιού με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Στράτο Πυρήνα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σωτήρη Στρατηγέντα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Σταύρο Τσολάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κώστα Μανίτσα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτρη Μανίτσα. Στη σύσκεψη παρών ήταν ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Ζαμπέκος.