ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Άνοιγμα Πινάκων για τους Εκπαιδευτικούς», κατέθεσε η Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ν. Δράμας.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Με τον νόμο 4589/2019 της προηγούμενης Κυβέρνησης προβλέφθηκε το τριετές κλείδωμα των πινάκων για τους εκπαιδευτικούς και με τον νόμο 4692/2020 που τον αντικατέστησε και ισχύει σήμερα επί υπουργίας σας, διατηρήθηκε το κλείδωμα επί διετία.

Επειδή όσο διαρκεί το κλείδωμα των Πινάκων δημιουργείται ένα κλειστό κύκλωμα αναπληρωτών με συνέπεια να αποκτούν κάποιοι προϋπηρεσία χρόνων που δεν μπορούν να την έχουν οι πτυχιούχοι του 2019 και μετέπειτα. Το κλείδωμα με το νέο νόμο αναφέρεται μεν διετές αλλά είναι στην πράξη τριετές, γιατί αρχίζει να ισχύει από την έκδοση των αποτελεσμάτων της οριστικής κατάταξης που διαρκεί περίπου ένα έτος.

Επειδή σήμερα λόγω του κλειδώματος του Πίνακα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί από επικουρικό πίνακα με σεμινάρια και εκπαιδευτικοί με περισσότερα προσόντα και γνώσεις μένουν άνεργοι, χωρίς δυνατότητα συμμετοχής στις προκηρύξεις 1ΓΕ, 2ΓΕ, 3ΓΕΑ του ΑΣΕΠ, πράγμα που αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούν το άνοιγμα των Πινάκων και τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις και να συμπεριληφθούν στους πίνακες.

Σας επισυνάπτω της σχετική επιστολή για δικές ενέργειες και παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά.