Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 30 Ιουνίου οι μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς στην περιοχή της Ανάπλασης, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό μεταφοράς της Λαϊκής σε άλλο σημείο στην οδό Χελμού και συγκεκριμένα στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Οι μικροπωλητές δεν έστησαν πάγκους και συγκεντρώθηκαν στον χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Δράμας όπου και ζήτησαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Μετά από συνάντηση με την Πρόεδρο του σωματείου μικροπωλητών κα Βούλα Παπαδοπούλου, ο Δήμαρχος μίλησε στους συγκεντρωμένους μικροπωλητές. Ο ίδιος επεσήμανε πως συναντά τους μικροπωλητές με τη λογική του διαλόγου. Σχετικά με την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των μικροπωλητών, ο κ. Μαμσάκος ζήτησε συνάντηση με μια ολιγομελή επιτροπή, η οποία θα διευκρινίσει το περιεχόμενο της πρότασης. Από την πλευρά των μικροπωλητών ζητήθηκε χρόνος για να προετοιμαστεί αυτή η συνάντηση. Έτσι, συμφωνήθηκε να γίνει από βδομάδα και στη συνέχεια ο Δήμαρχος να ενημερώσει τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που ασχολείται με το θέμα της Λαϊκής Αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής η διαπραταξιακή επιτροπή, με ομόφωνο τρόπο, έχει καταλήξει στη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και στο σημείο της οδού Χελμού μπροστά από αυτά. Οι παραγωγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη Λαϊκή Αγορά της 19ης Μαΐου, συμφωνούν με τον σχεδιασμό. Οι μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Χελμού ζητούν η Λαϊκή να παραμείνει στο ίδιο σημείο που διεξάγεται σήμερα και να μην μετακινηθεί σε άλλο σημείο της οδού Χελμού.