Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συνεδρίαση και συζήτηση είχαμε στη ΔΗΜΤΟ Δράμας, στα γραφεία μας, με επίτιμο καλεσμένο τον κύριο Θωμά Μαργαρίτη που διήρκεσε 3 ώρες. Την συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του και τη συμμετοχή του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Λευτέρης Γεωργιάδης παρουσιάζοντας τον επίτιμο καλεσμένο και αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του δήλωσε ότι υλοποιώντας και την οδηγία του προέδρου του κόμματος κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη η τοπική μας οργάνωση είναι ΑΝΟΙΧΤΗ στον κάθε ενδιαφερόμενο και περιμένουμε όλους να συμμετέχουν. Πρόσθεσε ότι επίτιμους καλεσμένους θα έχουμε στο μέλλον και άλλους πρώην και νυν πολιτευόμενους και πολιτικούς και στελέχη από το κόμμα και ίσως και από άλλους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι θα επιθυμούν να συμμετέχουν σε παρόμοιες συνεδριάσεις-συζητήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι επίτιμοι καλεσμένοι της ΔΗΜΤΟ ήδη υπήρξανε, με σειρά συμμετοχής, ο κ. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος από την Καβάλα, επόπτης οργανωτικού Δράμας Ν.Δ., ο κ. Αντώνιος Πασχάλης από την Κομοτηνή, Περιφερειάρχης οργανωτικού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ν.Δ. και ο κ. Θεόδωρος Δαμιανός, πρώην επί εικοσαετία Βουλευτής Δράμας και όπως είπαμε έπεται συνέχεια.

Ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης λαμβάνοντας το λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρό μας για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του εμπειρία από την ενασχόλησή του με την αυτοδιοικητική πολιτική, η οποία δήλωσε ότι σήμερα τού δημιουργεί ψυχική ικανοποίηση για όσα μπόρεσε να καταφέρει και να πραγματοποιήσει ως πολιτικός, έστω και με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος. Σήμερα θα χαρακτήριζε τον εαυτό του κυρίως ως ενεργό πολίτη που με ανιδιοτέλεια θέλει να διαθέσει την εμπειρία του στους νυν εκλεγμένους αρμόδιους, έστω και αν κάποιοι από αυτούς, πιστεύοντας ότι είναι αυθεντίες, δεν θέλουν να ακούσουν και να ωφεληθούν από την εμπειρία και τις αυμβουλες κάποιου όπως εκείνος. Μας μίλησε μάλιστα για τον ανεξάρτητο όμιλο ενεργών πολιτών και πολιτικού προβληματισμού «Δραμινή Φλόγα» που οργανώνει και σύντομα θα παρουσιάσει και όπου προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μην είναι κάποιος εν ενεργεία πολιτικός. Παρόλαυτα συμπλήρωσε ότι ανήκει στο χώρο που τον τίμησε, τη Ν.Δ., και θέλει να την υποστηρίξει για το καλό της χώρας, χωρίς ο ίδιος να έχει κανένα προσωπικό όφελος ή ανταμοιβή.

Κατόπιν αναφέρθηκε ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης στη ΓΕΝΙΚΗ πολιτική κατάσταση και τους βαθύτερους λόγους και αιτίες της σημερινής κρίσης και κακοδαιμονίας της χώρας μας. Ανέφερε ότι ζούσαμε πάνω από τις οικονομικές μας δυνατότητες από το ‘85 και μετά. Το κομματικό κράτος τότε δίχασε το λαό σε δεξιούς και αριστερούς. Ζούσαμε σε μια ψευδαίσθηση και ήδη πριν 20 χρόνια ο δήμαρχος Λάουφ Γερμανίας είπε ότι «δεν πάτε καλά και έχετε λίγα χρόνια ακόμα μόνο ομαλής διαβίωσης». Ανάφερε ότι κάποιοι και από το δικό μας ακόμα χώρο, όταν βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας, δεν άκουγαν ούτε το λαό ούτε τα στελέχη του κόμματος με τα γνωστά αποτελέσματα. Έτσι η πολιτική έχει σε μεγάλο βαθμό απαξιωθεί στη χώρα μας. Και αν η Νέα Δημοκρατία σήμερα έκανε το λάθος να εφαρμόσει την τακτική του «ώριμου φρούτου», να περιμένει δηλαδή να αποκτήσει έτσι κι αλλιώς τη διακυβέρνηση, αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος. Τέλος αναφέρθηκε στην αγαστή σύμπλευση λαϊκισμού και εθνικισμού την οποία εκπροσωπούν και εφαρμόζουν τα κόμματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝΕΛ.

Προχωρώντας στο τρίτο μέρος της παρέμβασης του, στα ΤΟΠΙΚΑ θέματα (μετά ακολούθησε συζήτηση) ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι από τον αφύσικο διαχωρισμό της Βορείου Ελλάδας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την κατάργηση της παλιάς Ανατολικής Μακεδονίας (Σερρών – Δράμας – Καβάλας), όλοι τελικά χάσαμε. Αυτό έγινε για ευνόητους εθνικούς λόγους, παρόλαυτα θα μπορούσαν τα αρνητικά της νέας οριοθέτησης των Περιφερειών να αντιμετωπιστούν, πράγμα που δεν έγινε. Και αυτό οφείλεται στην ελλιπή επικοινωνία και σύμπνοια τον εκπροσώπων των διαφόρων νέων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης αναφέρεται ότι συχνά οι τοπικοί εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας ακολούθησαν μια ηττοπαθή πολιτική παραίτησης από τη διεκδίκηση κι έναν καταγγελτικό λόγο ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, απεκδυόμενοι των ευθυνών τους και παραιτούμενοι από την δυναμική και αποτελεσματική διεκδίκηση, την οποία θα όφειλαν να πράξουν. Παράδειγμα είναι ο αυτοκινητόδρομος Ε 61 ο οποίος είναι υποτίθεται έτοιμος στα χαρτιά, αλλά σύμφωνα με την αρμόδια εταιρεία Εγνατία Α.Ε. έχει χρόνο παράδοσης το… 2050! Γι’ αυτό δήλωσε ότι οι τοπικοί μας εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα λόγια τους και να μην συνεχίζουν την πολιτική του να τάζουν χωρίς να υλοποιούν. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν κάνουν παρά να σιγοντάρουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλλιώς θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ψιχία (τα 400.000) που μας πετάνε διάφοροι περιφερόμενοι «Σκουρλετοτσιρώνηδες», όπως χαρακτηριστικά είπε. Τελείωσε την παρέμβασή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αρμόδιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα πρέπει να αξιοποιούν την εμπειρία και τις συμβουλές των επαϊόντων, γιατί πάντοτε «δε φταίει ο πασαδόρος αλλά ο χασογκόλης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση του κ. Θωμά Μαργαρίτη με τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους της ΔΗΜΤΟ, οι οποίοι έθεσαν προς συζήτηση και ανέπτυξαν πλήθος ερωτήσεων/παρατηρήσεων.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος