ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΜΗΝΑΣΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

 

Ανοιχτή επιστολή – Αναφορά (μέσω της ΕΠΣ Δράμας) προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο απέστειλε ο κ. Πρόδρομος Μηνασίδης, Υποστράτηγος της Αστυνομίας ε.α. και ποδοσφαιριστής του Άρη Μικροχωρίου στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Δράμας, στα Τοπικά Μ.Μ.Ε., στην ΕΠΣ Πέλλας, στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, στο Δήμαρχο Σκύδρας, στην εφημερίδα «Εδεσσαϊκή», στον ΑΣ Εδεσσαϊκό και στον Άρη Μικροχωρίου, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, σας ενημερώνω από το 1957 μέχρι σήμερα αγωνίσθηκα επίσημα (με Δελτίο) σε 13 ομάδες ποδοσφαίρου, με μεγαλύτερη τον Εδεσσαϊκό (Β’ Εθνική 1965-66), ενώ σήμερα σε ηλικία 73 ετών αγωνίζομαι στον Άρη Μικροχωρίου (Β’ ερασ. κατ.).

Επίσης αγωνίσθηκα (χωρίς Δελτίο) σε άλλες 11 ομάδες, που δημιούργησα εγώ, σ’ όποια Υπηρεσία της Αστυνομίας υπηρετούσα και παίζοντας φιλικούς αγώνες με τοπικές ομάδες, βοηθούσαμε με τα έσοδα ανθρώπους αναξιοπαθείς.

Αγωνίσθηκα (επίσημα) με την ομάδα της τότε Ελληνικής Χωροφυλακής στο πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος, τα έτη 1968 και 1969.

Τον Μάρτιο του 2005 (σε ηλικία 60 ετών) βραβεύθηκα ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, από τον Σύνδεσμο Προπονητών Δράμας.

Από τότε μέχρι σήμερα, για να μη φανεί εγωιστικό, δεν έκανα καμία ενέργεια να ανακηρυχθώ και επίσημα ως ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα και στον Κόσμο, παρά την προτροπή εκατοντάδων φίλων, συγγενών και παραγόντωνω του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, τοπικών και Αθηναϊκών (ΤΑ ΝΕΑ) εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών του Ν. Δράμας, που έγραψαν και “μίλησαν” για μένα. Άλλωστε αφορμή για την Αναφορά μου αυτή αποτέλεσε και η χαρακτηριστική φράση φίλου τοπικού παράγοντα: “Κάντο για την Ελλάδα, για την Δράμα, αν όχι για σένα. Φτάνουν 13 χρόνια… μετριοφροσύνης (2005-2018)”.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή η “πρωτιά” αυτή στην Ελλάδα και τον κόσμο δεν αφορά και δεν αναδεικνύει μόνο εμένα αλλά και την Έδεσσα απ’ όπου κατάγομαι, την Δράμα όπου διαμένω και την Ελλάδα, παρακολουθώ να ενεργήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να αναδειχθεί και επίσημα (Βιβλίο Γκίνες) ότι στην Ελλάδα και όχι στην Ουρουγουάη βρίσκεται ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, όπως φαίνεται στο διαδίκτυο ο ποδοσφαιριστής Ρόμπερτ Καρμόνα, ετών 54».

Στην επιστολή του κ. Μηνασίδη επισυνάπτονται πιστοποιητικό γέννησης, δελτίο ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή και δύο φύλλα αγώνων όπου συμμετείχε έτους 2018.