Η Αχτσιόγλου την πάτησε όπως ο λαγός με τη χελώνα – «Ή ο Κασσελάκης θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον απορροφήσει»

Την εκτίμηση ότι «αυτός που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο» μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο Ανδρουλάκης» εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης.

Όπως εξήγησε «η εικόνα που προβάλει ο Κασσελάκης είναι μια αριστερή λιγότερο ριζοσπαστική που δεν ταιριάζει με τον Λάμπρου και αυτούς. Είναι είναι πιο συστημικός. Πού θα πάει; Υπάρχει ένα κενό που έχει αφήσει το ΠΑΣΟΚ, ένα μέρος των ψηφοφόρων του θα τους πάρει από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Δρυμιώτης χαρακτήρισε «κυριαρχία της επικοινωνίας» την νίκη Κασσελάκη διευκρινίζοντας ότι «εγώ δεν είμαι εναντίον της επκοινωνία αλλά εναντίον της αντίφασης. Το πρώτο επιχείρημα Κασσελάκη ήταν ότι είναι δημιούργημα του Γκρίνμπεργκ αλλά ο ίδιος είναι η επιτομη της επικοινωνίας».

Ο εκλογικός αναλυτής σημείωσε, επίσης, ότι για την ώρα «τον Κασσελάκη τον ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε τι γκελ κάνει στην κοινωνία».

Επέμεινε, δε, ότι «ο Κασσελάκης είναι ωραίος, μιλάει καλά αγγλικά, είναι εμφανίσιμος αλλά το ερώτημα είναι αν κανει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα δεν ταιριάζει ο πλούσιος, ο αυτοδημιούργητος στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση πώς προέκυψε η μεγάλη διαφορά της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε για την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «την πάτησε όπως ο λαγός με τη χελώνα. Ξεκίνησε την καμπάνια πολύ αργά. Εμφανίστηκε χθες (σ.σ. το Σάββατο) με το παιδί ενώ ο Κασσελάκης εμφανίστηκε με τον σύντροφο, τον σκύλο, γονάτισε για να υπογράψει για να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως γονατίζουν στην Εκκλησία. Αυτό μιλάει στην ψυχή του ανθρώπου. Ή το βίντεο με την Μακρόνησο με τον ναύαρχο Αποστολάκη που ο Κασσελάκης είναι ένα κεφάλι πάνω και ακουμπάει πατρικά τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και δείχνει ότι είμαι ένα κεφάλι πάνω από αυτόν».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ή θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον απορροφήσει. Εγώ πιστεύω ότι μάλλον θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέρος του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει. Έχει δημιουργηθεί bad blood. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά με την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου».

Πηγή: protothema.gr