ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

Αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ για τα «Ελευθέρια 2020», καθώς και η 27η Γιορτή Βιβλίου, μετά από τη λήψη μέτρων από πλευράς Κυβέρνησης για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιουλίου με ανακοίνωση του Δήμου Δράμας έγινε γνωστό πως «αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ λόγω των αποφάσεων των συναρμόδιων Υπουργείων, που αναφέρονται ρητά στο υπ. αριθ. ΦΕΚ 2857/13-7-2020».

Στο εν λόγω ΦΕΚ περιλαμβάνεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, με τις υπογραφές των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαου Παπαθανάση, για την «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ αποφασίζεται η «προσωρινή απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.7.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 της πραγματοποίησης πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς.

Υπενθυμίζεται πως οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια 2020» θα διαρκούσαν από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου και θα περιλάμβαναν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων πολιτισμού, ενώ η 27η Γιορτή Βιβλίου θα διεξάγονταν από 19 έως 26 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας. Βέβαια, Δήμος Δράμας και ΔΕΚΠΟΤΑ είχαν φροντίσει να τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο που συνιστούν οι ειδικοί για τη δημόσια υγεία, όμως η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα οδήγησε στη λήψη νέων αποφάσεων από πλευράς Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να αναβληθούν τόσο τα «Ελευθέρια 2020» όσο και η 27η Γιορτή Βιβλίου.