Το φετινό ΠΑΣΧΑ είναι πολύ διαφορετικό λόγω της πανδημίας που ενέσκηψε.

Ας περάσουμε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα με προσευχή, περισυλλογή, μέσα στα σπίτια μας. Προσευχηθείτε έντονα και γευθείτε την πικρή εμπειρία της μη συμμετοχής στη θεία λατρεία ως παιδαγωγία, για να εκτιμήσετε την ελευθερία της άσκησής της.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η θεία λατρεία δεν είναι θέαμα αλλά ενσυνείδητη συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα στον Ναό.

Τις ιερές ακολουθίες, κατ’ ανάγκην, θα τις παρακολουθήσετε από τους δύο κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ2 και ΕΤ3, απ’ όπου θα μεταδοθούν υπεύθυνα και με ευπρέπεια. Διάφορες άλλες αναμεταδώσεις είναι και κακόγουστες και εκθέτουν ορισμένες φορές την Εκκλησία.

Θερμή παράκληση να μην προσέρχεσθε μαζικά στους ναούς τις ημέρες αυτές. Για έναν κυρίως λόγο. Να μην δώσουμε αφορμή στους εχθρούς της Εκκλησίας να ενοχοποιήσουν τους πιστούς για διασπορά του ιού λόγω της συναθροίσεως του πέραν από τον νόμο προβλεπομένου αριθμού.

Η Ιερά Μητρόπολις συγχαίρει και ευχαριστεί τούς ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσοι αγωνίζονται στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της λαίλαπας που μας έπληξε.

Παράλληλα με τα μέτρα πιστεύουμε ακράδαντα στην προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων και των προσευχομένων πιστών.

Οι ιερείς της Μητροπόλεώς μας, πιστοί στο καθήκον τους, θα προσεύχονται στους ναούς για όλους σας και για την φιλτάτη Πατρίδα μας, την Ορθόδοξη Ελλάδα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ