Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της Δράμας

 

Σε κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής

Στους εργατοϋπάλληλους, που ο μισθός μας εξαντλείται πολύ πριν τελειώσει ο μήνας, στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να ερημώνουν, τους αγρότες, που δεν μπορούν να ζήσουν από την παραγωγή τους και το χωράφι τους, τους συνταξιούχους, που μετά από χρόνια μόχθου δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στο ρεύμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Η εκτίναξη της τιμής του ρεύματος είναι συνέπεια των επιλογών των κυβερνήσεων, των πολιτικών της ”απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης. Οι αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη ένδυσης, σε εφόδια είναι συνέπεια της πολιτικής που στηρίζει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να μη χάσουν δεκάρα από τα κέρδη τους.

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται οι συνέπειες από την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο της Ουκρανίας και στον ανταγωνισμό μεταξύ Ρωσίας από τη μία και ΗΠΑ -ΝΑΤΟ – ΕΕ από την άλλη, με αποτέλεσμα η χώρα να μετατρέπεται σε θύτη και πιθανό στόχο αντιποίνων.

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Κάλεσμα στους επαγγελματίες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση.

Απαντάμε οργανωμένα, μαζικά στην άθλια απειλή «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει».

Δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία των δήθεν ενισχύσεων και των επιδομάτων της κυβέρνησης, που απ’ τη μια τσέπη μάς τα παίρνει χοντρά, για να τα επιστρέψει στην άλλη ψίχουλα, που έχουν εξανεμιστεί, πριν καν εξαγγελθούν.

Διεκδικούμε για την υγεία του λαού μας:

– -Την ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, των Κέντρων Υγείας του Νομού, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– -Την άμεση απόσυρση του μέτρου της αναστολής εργασίας και την επιστροφή των υγειονομικών υπαλλήλων στις θέσεις τους.

– -Την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Παλεύουμε ενιαία με όλα τα Σωματεία για:

-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, που να κατοχυρώνουν δικαιώματα σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση, για να μην μείνει κανένας εργάτης απλήρωτος και πεινασμένος.

-Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης – 14ης σύνταξης.

-Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να μην μετράμε σακατεμένους και νεκρούς εργάτες. Να δημιουργηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε λατομείο.

-Να υπάρχει Γιατρός Εργασίας σε κάθε λατομείο και μεγάλη επιχείρηση για όλο το χρόνο λειτουργίας τους.

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κάλυψη όλων των κενών των ελεγκτικών μηχανισμών. Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματίες

-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

-Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα και το νερό σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος στις σχολικές μονάδες.

-Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!

Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια των πολλών, για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Συμμετέχουμε μαζικά στις αγωνιστικές παρεμβάσεις:

Πέμπτη 20/10/2022 11:00π.μ. στη ΔΕΗ

Δευτέρα 24/10/2022 11:00π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας

Πέμπτη 27/10/2022 11:00π.μ. στη ΔΕΥΑΔ

Σάββατο 05/11/2022 11:00π.μ σε σούπερ-μάρκετ

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ