Στη γραμμή σχολεία πάση θυσία ανοιχτά θα κινηθεί και φέτος η πολιτική των συναρμόδιων υπουργείων στο θέμα της λειτουργίας νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Έτσι βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων των επιτροπών ειδικών αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων, η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων.

Στο τέλος της εβδομάδας πιθανότατα θα οριστούν και ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και την ηγεσία του υπουργείου, αφού προηγηθεί η λήψη πολιτικών αποφάσεων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της τρέχουσας περιόδου.

Πάντως, αναμένεται ότι τα περυσινά αυστηρά πρωτόκολλα – σύμφωνα με τα οποία ένα σχολικό τμήμα έκλεινε κατά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων – δεν φαίνεται να προκρίνονται για φέτος, αλλά θα επιδιωχθεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, άλλωστε βοηθάει και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί (περίπου 76% του κλάδου), ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, από την άλλη, θεωρείται δεδομένο ότι εάν δεν έχουν εμβολιαστεί θα κάνουν δύο self test την εβδομάδα όπως και την περσινή χρονιά, ενώ η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Η τηλεκπαίδευση φέτος αναμένεται να εφαρμοστεί σε λίγες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όπου νοσεί εκπαιδευτικός ή φοιτούν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: dikaiologitika.gr