Η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ομιλία της στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή “Μάτι” και άλλες διατάξεις», υπογράμμισε ότι: «Το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των νέων ανθρώπων και της ανάγκης απογαλακτισμού τους από την γονεϊκή οικογένεια είναι ζήτημα που το συζητάμε χρόνια, διογκώθηκε στην χώρα μας τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και συνεχίζει ακάθεκτο».

Στη συνέχεια η Βουλευτής ανέφερε ότι τα αναιμικά μέτρα – ημίμετρα στήριξης των νοικοκυριών, η εκτίναξη των αξιών σε ακίνητα, που η Κυβέρνηση βάφτισε ανάπτυξη, η πολιτική που άφησε ανεξέλεγκτη και αυτορυθμιζόμενη την τουριστικοποίηση των αστικών κέντρων με τη ραγδαία ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οδήγησε σε απλησίαστα ενοίκια και εξαφάνισε τις αστικές μισθώσεις. Αποτέλεσμα το 48% των ενοικιαστών, αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

«Έστω και τώρα αξιοποιήστε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει συνολικά και διεξοδικά το ζήτημα της πρόσβασης σε αξιοπρεπή, προσιτή στέγη για νέους και ευάλωτα νοικοκυριά» επισήμανε στην ομιλία της η Χαρά Κεφαλίδου.

Τέλος η Βουλευτής, κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι «Ο δύσκολος δρόμος προς τις κάλπες, είναι αυτός της ψυχραιμίας, της συνέχειας και της συνέπειας. Ο εύκολος, ο συνήθης, είναι η πεπατημένη της παροχολογίας και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της τελευταίας στιγμής. Αν η κυβέρνηση απαλλασσόταν από το προεκλογικό “ντελίριουμ” θα είχε νομοθετήσει ένα ισχυρό στεγαστικό πρόγραμμα για τη νέα γενιά».