«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας που βρισκόταν στο Ναό

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας, όταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ψεκαστήρι και ξεκίνησε να ψεκάζει υποστηρίζοντας ότι έχει το φάρμακο για τον κορονοϊό. Στο Ναό βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε φωνάζοντας δυνατά «ντροπή».

Σύμφωνα με το flamis.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι ήθελε να είναι παρών στη γιορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας, ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε να μιλά για τον Άγιο Ιωάννη. Ξαφνικά, έβγαλε από την τσέπη του το γνωστό «ψεκαστήρι» με τον Αγιασμό και άρχιζε να ψεκάζει και να λέει ότι «αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δριβίλας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής και ο ααντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Ντροπή» φώναζε ο αντιπεριφερειάρχης

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο,  όταν τα πολιτικά πρόσωπα είδαν τον πρώην Μητροπολίτη να ξεκάζει το «φάρμακο» για την πανδημία, «τα έχασαν» αλλά ο κ. Μπονάνος αντέδρασε άμεσα, γυρνώντας την πλάτη του στον ιεράρχη και φωνάζοντας «ντροπή».

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» ανέφερε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπονάνος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Αμβρόσιος δεν αντέδρασε αλλά η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά!

Πηγή: ethnos.gr