Στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας κατά της Ρωσίας προστέθηκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με το Λονδίνο να «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη που δραστηριοποιείται στη «Γηραιά Αλβιώνα» τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων συνολικά σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων εκτός του Ρομάν Αμπράμοβιτς, των Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, οι οποίοι εντάχθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στον όμιλο En+, ο Σετσίν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Rossiya.

Επίσης,  οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: imerisia.gr