ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ

 

 

Στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός της Δράμας, υπήρξε αλλαγή στη Διοίκηση των Δήμων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στις 2 Ιουνίου.

Στη γειτονική Καβάλα, η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, καθώς στο δεύτερο γύρο έλαβε 38,18%, ενώ ο νέος Δήμαρχος κ. Θοδωρής Μουριάδης έλαβε 61,82%.

Αλλαγή σκυτάλης υπήρξε και στο Δήμο Ξάνθης, καθώς Δήμαρχος εκλέχθηκε ο κ. Μανώλης Τσέπελης, με 51,65% στην δεύτερη Κυριακή, ενώ ο νυν Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έλαβε 48,35%.

Νέος Δήμαρχος υπάρχει και στο Δήμο Κομοτηνής, με τον κ. Γιάννη Γκαράνη να λαμβάνει στις εκλογές στις 2 Ιουνίου 57,57%, ενώ ο κ. Αντώνης Γραβάνης 42,43%. Πάντως πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση που ο νυν Δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης, δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο κ. Γιάννης Ζαμπούκης εκλέχτηκε Δήμαρχος με 52,22% στον δεύτερο γύρο, ενώ ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, μένοντας στο 47,78%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σύνολο 22 Δήμων στην Α.Μ.Θ., μόνο 6 Δήμαρχοι κατάφεραν να επανεκλεγούν. Εκτός του κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου στο Δήμο Δράμας, επανεκλέχτηκαν ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης στο Δήμο Παγγαίου, ο κ. Γιώργος Τσιτιρίδης στο Δήμο Αβδήρων, ο κ. Θωμάς Μιχόγλου στο Δήμο Τοπείρου, ο κ. Αμέτ Ριτβάν στο Δήμο Αρριανών και ο κ. Βασίλης Μαυρίδης στο Δήμο Ορεστιάδας.

Οι υπόλοιποι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι στην Α.Μ.Θ., εκτός όσων προαναφέρθηκαν, είναι στο Δήμο Ιάσμου ο κ. Οντέρ Μουμίν, στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών ο κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, στο Δήμο Μύκης ο κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, στο Δήμο Διδυμοτείχου ο κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, στο Δήμο Σαμοθράκης ο κ. Νικόλαος Γαλατούμος, στο Δήμο Σουφλίου ο κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, στο Δήμο Νέστου ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης και στο Δήμο Θάσου ο κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.