Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας. Τι αναφέρει για τα self test στις τέσσερις περιοχές που έχει κηρυχθεί αργία για αύριο, Τετάρτη 26/1.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, εξηγεί αρχικά γιατί δεν θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.»

Τέλος, για τη τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, τονίζεται πως θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Αν τα σχολεία ανοίξουν την Πέμπτη, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πότε πρέπει να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι μαθητές προτού πάνε στο σχολείο.

Πηγή: dikaiologitika.gr