Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, καθώς και η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 24 Ιουλίου, οδήγησε στην αναβολή πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες τόσο για το χρονικό διάστημα του εθνικού πένθους όσο και για τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ανέφερε: «Με απόλυτο σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά και συνεχίζουν να δοκιμάζονται, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης αποφασίζουμε την αναστολή κάθε πολιτιστικής εκδήλωσης στον Δήμο Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στην Τοπική Κοινότητα του Νικοτσάρα την Τετάρτη 25 Ιουλίου για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. Η Δράμα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια ευχόμενη να μην υποφέρουν επιπλέον οι συμπολίτες»

Ο Δήμος Προσοτσάνης ενημέρωσε ότι ακυρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χαριτωμένης, Μαυρολεύκης και Καλλιθέας. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας». Επίσης, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι» αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης που θα γινόταν το Σάββατο 28 Ιουλίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στην Προσοτσάνη (Βλάχικο Γλέντι), λειτουργώντας, όπως ανέφερε, «με απόλυτο σεβασμό στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

Στο Δήμο Δοξάτου δεν πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι θρησκευτικές τελετές σε Άγιος Αθανάσιο, Κεφαλάρι και Αγία Παρασκευή. Επίσης, ο Δήμος αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισθείσας για 27, 28 και 29 Ιουλίου Γιορτή Καλαμποκιού.

Τέλος, και στο Κ. Νευροκόπι, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «Ακριτείων 2018», λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, μέχρι και την ολοκλήρωση την Κυριακή 29 Ιουλίου, αναδιοργανώθηκε.

Σημείωση εφημερίδας «Εργασία… συν»: Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε η προαναγγελία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά. Ενώ η «Εργασία… συν» βρισκόταν σε φάση σελιδοποιήσης και εκτύπωσης, προέκυψαν οι αποφάσεις για αναβολή ή ματαίωση εκδηλώσεων και δεν ήταν εφικτό να αλλάξει το περιεχόμενο της εφημερίδας. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση.