Φωτογραφία αρχείου

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων «πόλη+ζωή» και «Project Δράμα 2020» κ.κ. Κυριάκο Χαρακίδη και Αλέκανδρο Τσιαμπούση αντίστοιχα, με αφορμή τη μελέτη για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό).

Αρχικά εκδόθηκαν ανακοινώσεις από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας, όμως στη συνέχεια ακολούθησαν και προσωπικές αναρτήσεις των δύο επικεφαλής στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, χωρίς τα σχετικά κείμενα να σταλούν στα Μ.Μ.Ε.

Στη δική του ανάρτηση ο κ. Χαρακίδης ανέφερε τα εξής:

«Η Δράμα των έργων απέναντι στο δράμα των προσχηματικών λόγων και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων

Όταν θυσιάζεται κάθε αξιοπρέπεια για να γεμίσει η τσέπη των πολιτικών

Ποιος θα το πίστευε!!!

Υποψήφιος Δήμαρχος που ισχυρίζεται ότι “κατόπιν ενεργειών του” πείστηκε ο ευεργέτης για τη δωρεά της Μελέτης των κερκίδων του Δημοτικού (πρώην Εθνικού) Σταδίου … δέχτηκε να πληρωθεί από τον ευεργέτη για τη δική του συμμετοχή στην εκπόνηση της Μελέτης!!!

Η παράταξη Πρότζεκτ θέλει να πιστωθεί προκαταβολικά το έργο του δωρητή, αλλά μέχρι στιγμής πιστώνεται μόνο ο λογαριασμός καταθέσεων του επικεφαλής τους!!!

Για 1.000 € κ. Τσιαμπούση!!!

Όταν ο ευεργέτης δωρίζει στον Δήμο έργα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!!!

Ή μήπως υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις πληρωμών από δωρητές του Δήμου (π.χ. περίπτωση Σκοπευτηρίου, κ.ά.);

Τώρα εξηγείται η επιμονή του κυρίου Τσιαμπούση να μην ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την υπογραφή των συμβάσεων δωρεών και τα τιμολόγια να μην κόβονται στο όνομα του Δήμου Δράμας!!!

Για μια ακόμη φορά θυμίζουμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι (αν είναι), αλλά και να φαίνεται!

Κατά τα άλλα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και μαρτυρούν ενοχές!

Είναι άλλο να είσαι Δήμαρχος Δράμας και να κάνεις έργα για τη Δράμα και άλλο να βγάζεις λεφτά από τα έργα των δωρητών της Δράμας!!!

Υ.Γ.: Επί της ουσίας και της ιστορίας για τις κερκίδες και το Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο, θα υπάρξει συνέχεια σύντομα».

Απάντηση έδωσε ο κ. Τσιαμπούσης με δική του ανάρτηση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αντιλαμβάνομαι ότι σε κάποιους προξενεί εντύπωση ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική και συγχρόνως κάνουν κανονικές και τίμιες δουλειές προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους. Προφανώς, γιατί κάποιοι άλλοι πορεύτηκαν στη ζωή τους πολύ διαφορετικά τόσα χρόνια.

Να τους ενημερώσω λοιπόν ότι είμαι Τοπογράφος Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, από τον Σεπτέμβριο του 2005 και αυτά τα 16 χρόνια περίπου, είχα την τιμή να συνεργαστώ, σε ιδιωτικά έργα και μελέτες με εκατοντάδες ιδιώτες, εργολάβους, μελετητές και να εκπονήσω με τη σειρά μου ιδιωτικές και δημόσιες μελέτες.

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης των μελετών για τις νέες κερκίδες του Εθνικού Σταδίου, μου ζητήθηκε από την τεχνική εταιρεία VECTOR ENGINEERS Μ.IKE –στην οποία ανατέθηκε από τον δωρητή κ. Άρη Θεοδωρίδη η μελέτη του έργου– να εκπονήσω ένα πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα και συγκεκριμένα: Την τοπογραφική αποτύπωση του Δημοτικού Σταδίου (πρώην Εθνικού), μιας περιοχής 30 περίπου στρεμμάτων με 1000 τ.μ. περίπου κτιρίων και 1500 τ.μ. κερκίδων, καθώς και όλες τις γειτονικές ιδιοκτησίες. Η αμοιβή μου από την VECTOR ENGINEERS Μ.IKE καθορίστηκε στα 1200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, όπως φαίνεται και από το τιμολόγιο που επισυνάπτω και πληρώθηκε, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Με την ίδια μάλιστα εταιρεία, είχα την τιμή να συνεργαστώ και στην ανέγερση του Σκοπευτηρίου στην Καλλίφυτο Δράμας. Επίσης, είχα την τιμή να με επιλέξει και η εταιρεία RAYCAP, αλλά και εργολάβοι της εταιρείας για διάφορα έργα της, ως τοπογράφο μηχανικό.

Από το κείμενο που ανάρτησε ο κύριος Χαρακίδης, σχημάτισα την εντύπωση ότι θα πρέπει να ζητήσω και συγνώμη από τον ίδιο και τον εμπνευστή και συγγραφέα του αστείου δελτίου τύπου, κύριο Μλεκάνη, που δεν τους ρώτησα με ποιους πρέπει και ποιους δεν πρέπει να συνεργάζομαι στα πλαίσια του επαγγέλματός μου, από το οποίο βιοπορίζομαι. Είναι αδιαμφισβήτητο άλλωστε ότι δεν υπήρξα ποτέ σε έμμισθη αιρετή θέση στο δήμο Δράμας ή οπουδήποτε αλλού, όπως υπήρξαν αυτοί. Να τους ευχαριστήσω, βεβαίως και για τη δωρεάν διαφήμιση, αυτές τις δύσκολες, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέρες.

Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν πολιτική με το μοναδικό τρόπο που αυτοί ξέρουν. Με ψέματα και πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, λερώνοντας τους υπόλοιπους, πιστεύουν ότι θα καθαρίσουν οι ίδιοι. Όπως είδατε, εγώ έκανα μια νόμιμη, με διαφάνεια, δουλειά, κόβοντας όλα τα παραστατικά στοιχεία που απαιτούνται. Εσείς, θα μας πείτε κάτι για εκείνες τις 150 χιλιάδες ευρώ που λείπουν από τα ταμεία της ΔΕΚΠΟΤΑ από την περίοδο που ήσασταν δημοτική αρχή, όπου ούτε τιμολόγια υπάρχουν ούτε παραστατικά; Οι οποίες 150 χιλιάδες ευρώ είναι και λεφτά των Δραμινών…

Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν κύριοι Μλεκάνη και Χαρακίδη. Όπως αποδείχτηκε και σε άλλες περιπτώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιαμπούσης έδωσε στη δημοσιότητα και προσωπικό του τιμολόγιο συνολικής αξίας 1488 ευρώ (με Φ.Π.Α.) για την τοπογραφική εργασία που παρείχε.