ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η Ονειρούπολη άνοιξε τις πύλες της στις 5 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, με πλήθος δωρεάν δράσεων και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης από την Πέμπτη 16 έως την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

 

12:00-13:00 Κεντρική Σκηνή. «Το δέντρο που μιλάει». Αν μπορούσε να ζωντανέψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τι θα μας ζητούσε άραγε; Ε λοιπόν, μας περιμένει ολοζώντανο μπροστά στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης! Εκεί θα βρίσκεται και το παιχνιδιάρικο ξωτικό της ομάδας «Κρόκο και Λίνο», για να μας βοηθήσει να το στολίσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

18:00-19:00 Κεντρική Σκηνή. Οι καταρτιζόμενοι του Α’ Εξαμήνου του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Δημοσίου ΙΕΚ Δράμας παρουσιάζουν τις ομορφιές του Νομού της Δράμας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούμε να συναντήσουμε σε αυτόν!

19:00-19:30 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του Μ.Ε.Α.Σ. «Ήφαιστος» Σιδηροδρομικών & Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας μας ταξιδεύει με το μελωδικό της τραίνο σε όμορφες εποχές με χοράρχη τον Λευτέρη Καλλινικίδη. Η χορωδία δημιουργήθηκε με σκοπό την αποτύπωση του εκπολιτιστικού χαρακτήρα του Συλλόγου και ήδη διανύει το τρίτο έτος λειτουργίας της.

19:30-20:30 Κεντρική Σκηνή. Το «Elegeia Project» δημιουργήθηκε το 2019 ως αποτέλεσμα της ανάγκης για έκφραση συναισθημάτων και εμπειριών της καθημερινότητας. Μέσα από το πρίσμα της παραδοσιακής και μοντέρνας τζαζ επιχειρεί να συνδέσει τον ακροατή με το παρόν, αφήνοντας τον να ταξιδέψει σε γνώριμα αλλά και άγνωστα ακουστικά τοπία. Το κουιντέτο αποτελείται από τους: Τάσο Συμεωνίδη (κιθάρα), Άγγελο Καλοτραπέζη (τρομπέτα, φιλικόρνο), Βασίλη Κλουντζό – Χρυσίδη (τύμπανα) και Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο (πιάνο).

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

 

17:00-18:00 Κεντρική Σκηνή. «Αρ’ έρθεν ο χειμωγκόν, ας κάθουμες παρακαθεύομε. Οσήμερον θα λέγω σας εείνο τη μεσελέν… σα πρώτα τα ζαμάνα και σ’ αργυρά τα χρόνα…». Αφήγηση Ποντιακού Παραμυθιού, Ευδοξία Καλπατσινίδου

18:30-19:00 Κεντρική Σκηνή. Η Ονειρούπολη σας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της! Φέτος συμπληρώνει τα 18 της χρόνια! Ελάτε να σβήσουμε παρέα τα κεράκια και να κάνουμε μια ευχή: «Να έχουμε υγεία και αγάπη, για να μπορούμε κάθε χρόνο να αγκαλιά-ζούμε το όνειρο».

19:00-20:00 Κεντρική Σκηνή. Η Σίλια Κατραλή και οι «Τρία κόμμα δεκατέσσερα» έρχονται ζωντανά στη σκηνή της Ονειρούπολης και μας ταξιδεύουν σε εναλλακτικούς τζαζ ρυθμούς, με ένα άρωμα από «Ελεύθερο κάμπινγκ» με ιδιαίτερες αναφορές σε σκηνές, αμμουδιές και καλοκαίρια που πέρασαν μα και θα έρθουν ξανά.

 

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

 

11.30 Κεντρική Σκηνή. Ο Γυμναστικός σύλλογος Αλιστρατης με ποικίλες δράσεις τα τελευταία 5 χρόνια, θα παρουσιάσει 2 τμήματα ρυθμικής και χορού. Ας τις απολαύσουμε…

12:00-13:00 Σπιτάκι Παραμυθιού. Ο Γιώργος Λυμπέρης, θεατρολόγος και συγγραφέας, παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο του, «Βεν, Οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας» από τις εκδόσεις IWrite με μια διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος βραβεύει τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής του ΣΕΡΓ Δράμας, που παρά την αποχή τους εδώ και ενάμιση χρόνο από τους αθλητικούς χώρους, κατάφεραν όχι μόνο να αγωνιστούν, αλλά και να διακριθούν σε όλες τις κατηγορίες.

12:30 Κεντρική Σκηνή. Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας.

14:00-17:00 Κεντρική Σκηνή. Street Dance Festival 2021. Street Dance είναι μια οικογένεια χορών οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο, σε πάρτι και σε οποιονδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Κάποιοι από αυτούς τους χορούς είναι: hiphop, breaking, popping, locking, house & krump. Για ακόμη μια χρονιά το αθλητικό σωματείο «Επίτευξη Στόχου» (Ram the Spot) διοργανώνει ένα τρίωρο πρόγραμμα με χορευτικά show, χορευτικές μάχες (Dance Battles) και πολλά άλλα σε συνεργασία με διάφορες σχολές χορού από Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

18.30-19:30 Κεντρική Σκηνή. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη… καλησπέρα του παραμυθιού, καλησπέρα στσ’ αφεντιές μας. Δράκοι, στοιχειά, μάγισσες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, άγρια δάση, πανέμορφα περιβόλια, χρυσά μήλα, έξυπνα αινίγματα… Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από τη Μικρά Ασία, Βασίλης Γιορανίδης.

20:00-20:30 Κεντρική Σκηνή. Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρώτη γυναίκα Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παρουσιάζει το πρώτο παιδικό της παραμύθι με τίτλο «Για την

Ελλάδα…», όπου αφηγείται τη διαδρομή της ίδιας μέσα από τα μάτια μιας… ελαφίνας.

 

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

 

12:00 Πλατεία Ελευθερίας. Η Σχολή Μπαλέτου της Κωνσταντίνας Μεσονύχτη από το Δοξάτο μαζί με τον Σύλλογο «Ονειροντίσνεϋ» ξεκινούν μια μουσικοχορευτική παρέλαση, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Δράμας, από την πλατεία «Ελευθερίας» με προορισμό την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης!

12:30-13:00 Κεντρική Σκηνή. Η παρέλαση έχει ολοκληρωθεί και οι χορευτές της Σχολής Χορού Κωνσταντίνας Μεσονύχτη ανεβαίνουν στη σκηνή, για να μοιραστούν μαζί μας το χορευτικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση!

13:00-14:00 Κεντρική Σκηνή. H Ένωση Κυριών Δράμας – ΣΑΦ σε μια παράσταση από την παιδική όπερα που διαθέτει μέσω του προγράμματος «Carmen4all», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον άγνωστο και μαγικό κόσμο της όπερας και να αντιληφθούν ότι μπορούν και τα ίδια να μάθουν να τραγουδούν!

17:00-18:00 Κεντρική Σκηνή. H Kaly Stasinou, μέλος και πιστοποιημένη δασκάλα της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, καθώς και διοργανώτρια του Bollywood & Oriental Festival στην πόλη της Καβάλας, βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην Ονειρούπολη Δράμας. Οι χορογραφίες που παρουσιάζονται είναι ένα δείγμα δουλειάς χρόνων και στόχο έχουν να προβάλουν την ινδική κουλτούρα μέσω του χορού! Ενδιάμεσα παρουσιάζονται και άλλα είδη χορού, που θα μας μαγέψουν και θα μας ξεσηκώσουν!

18:00-18:30 Κεντρική Σκηνή. Η «Μεικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας» τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου της, Νόπης Παχατουρίδου.

19:00-19:30 Κεντρική Σκηνή. Ο «Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας» παρουσιάζει σε συναυλία τον μουσικό και τραγουδιστή Nikolay Urumov με ξένα τραγούδια από περασμένες δεκαετίες καθώς και Χριστουγεννιάτικα!

 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

 

18:30-19:30 Κεντρική Σκηνή. «Rusty Souls», ζωντανή μουσική παράσταση με Vintage τραγούδια από όλο τον κόσμο σε χριστουγεννιάτικη νότα.

 

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

 

17:00-20:00 Κεντρική Σκηνή. Τμήματα της σχολής μπαλέτου Έλενα Αγγέλοβα Καλφοπούλου.

19:00-20:00 Πλατεία Ελευθερίας. Ο «Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας», το πολυθέαμα «Κρόκο και Λίνο» και όλοι εσείς, μικροί και μεγάλοι, ας γίνουμε μια μεγάλη συντροφιά και ας γεμίσουμε την πόλη με τις ευχές μας, αφήνοντας τα αιωρούμενα φαναράκια μας να πετάξουν στον ουρανό και να φτάσουν στ’ αστέρια…

20:00-21:00 Κεντρική σκηνή. Η Χριστίνα Καμπερίδου, μια τολμηρή καλλιτέχνιδα από την πόλη της Δράμας, μας διασκεδάζει σε μια έντεχνη και λαϊκή βραδιά. Μας παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι «Γύρνα κοντά μου», το οποίο υπογράφει σε στίχο και μουσική.

 

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

 

16:00 Πλατεία Ελευθερίας. Παρέλαση με αέρα Bollywood! Ο Σύλλογος «Ονειροντίσνεϋ» σε συνεργασία με την Kaly Stasinou, πιστοποιημένη δασκάλα της πρώτης ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, και με την παρουσία των χορευτών της πραγματοποιούν παρέλαση με χορευτικές φιγούρες Bollywood από την πλατεία «Ελευθερίας» μέχρι την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

18:00-19:00 Κεντρική Σκηνή. Οι Rusty Souls με την συμμετοχή χορευτών της σχολής χορού Kavala Lindy Hop παρουσιάζουν μια μουσικό-χορευτική παράσταση με γιορτινούς swing ρυθμούς.

19:30-21:30 Κεντρική Σκηνή. To Project «Unity» συμβολίζει την ενότητα μεταξύ ανόμοιων υλικών και μέσων, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητα τους δημιουργούν μια κοινωνική ένωση ή ενότητα, με στόχο την ευημερία και ευδαιμονία όλων των συμμετεχόντων σε αυτήν. Αποτελείται από ηλεκτρονικές συνθέσεις του Γιώργου Μαυρίδη για θέατρο και κινηματόγραφο και συνθέσεις από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The God That Comes». Θα παρουσιαστούν επίσης κομμάτια από την πρόσφατη συνεργασία του Γιώργου Μαυρίδη και του Χάρη Πορφυρίδη στις Βάκχες του Ευριπίδη. Μια παράσταση παραγωγής της Εταιρείας Θεάτρου «Χώρος».