Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» σχετικά με τη σημερινή (10/6) κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιούνη είναι ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα του πολιτικού εκπροσώπου των κρατικοδίαιτων καπιταλιστών Χατζηδάκη.

Ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα, που από τα βασικά σημεία του είναι η κατάργηση του οκταώρου και οι απλήρωτες υπερωρίες, η μείωση μισθών και η πλήρης επικράτηση των ατομικών συμβάσεων έναντι των συλλογικών.

Η Kυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να εκπληρώσει ένα «διακαή πόθο» του ΣΕΒ και να βάλει πλάτη σε εκείνους τους εργοδότες που κλέβουν τη ζωή των εργαζομένων.

Το οκτάωρο, το πενθήμερο, η Κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στην απεργία, κατακτήθηκαν από το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα.

Αυτή τη μέρα ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος και η διοίκηση του Δήμου Δράμας συγκαλούν έκτακτο» Δημοτικό Συμβούλιο αντί να είναι μπροστάρηδες σ’ αυτήν τη διαμαρτυρία – διεκδίκηση του κόσμου της εργασίας.

Κύριε Μαμσάκο για ακόμη μια φορά με την επιλεκτική αφωνία και τη στάση σας καταθέτετε τα διαπιστευτήριά σας στην αντιλαϊκή Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών θα είναι μαζί με τον κόσμο της εργασίας στην απεργία της Πέμπτης και ΟΧΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Λέμε ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ηλιόπουλος Στέργιος

Χατζηιωάννου Χαρούλα