Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 372 προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας από τις 700 που είχε υποσχεθεί αρχικά η Κυβέρνηση.

Από τις θέσεις αυτές στο Νοσοκομείο της Δράμας αντιστοιχούν 7 θέσεις για τις οποίες πανηγυρίζει σε ανάρτηση του ο κυβερνητικός Βουλευτής, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει ιδιοτελή και αλαφρόμυαλο όποιον μιλά για «προσωπικό που δεν υπάρχει».

Σαφώς μας χαροποιεί το γεγονός ότι προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο μας, δεν έχουμε όμως την ψευδαίσθηση ότι οι 7 γιατροί θα λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε την παραίτηση ενός χειρουργού, ενός ουρολόγου και μιας ακτινολόγου, την συνταξιοδότηση ενός ορθοπεδικού, ενός ΩΡΛ, ενός παθολόγου (από το τμήμα της αιμοδοσίας), ενός μικροβιολόγου.

4 γιατροί βρισκόταν σε αναστολή εργασίας και επέστρεψαν με πιστοποιητικά νόσησης που δυστυχώς έχουν ημερομηνία λήξης. Κενή έμεινε και η θέση της συναδέλφου μας καρδιολόγου που λόγω σοβαρής ασθένειας, έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ακόμα και ΑΝ καλυφθούν τελικά οι 7 θέσεις που ανακοινώθηκαν, η στελέχωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δράμας θα βρίσκεται στο 50% περίπου των θέσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό. Να θυμίσουμε επίσης ότι βασικές ειδικότητες όπως δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος, δεν υπάρχουν, όχι μόνο στο νοσοκομείο, αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές στην Π.Ε. Δράμας.

Είναι θετικό το ισοζύγιο των προσλήψεων – αποχωρήσεων ώστε να αρχίσουμε να διατυμπανίζουμε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης λύθηκε;

Οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά τα τελευταία χρόνια λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε το θέμα με την ίδια αισιοδοξία που αποπνέει το κείμενο του κυβερνητικού βουλευτή. Χρειάζονται πολύ περισσότερα από «μικρά, διακριτικά και ανεπαίσθητα βήματα» για να νιώσουμε τη χαρά ότι διασχίζουμε τον “δρόμο για τον παράδεισο”.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ