ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Στις 2/8 συμπληρώνονται 3 μήνες από την απώλεια του Μητροπολίτη Δράμας. Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν, πολλά συζητήθηκαν. Κρίμα βεβαίως που απεβίωσε αρκετά νέος και ήταν προοδευτικός άνθρωπος.

Γράφω μερικά από όσα διαβάσαμε ή ακούσαμε:

…Παίχτηκε για ακόμη μια φορά ένα ακόμη παιχνίδι εντυπώσεων τόσο του κλήρου, όσο και των πολιτικών παρισταμένων στις νεκρώσιμες ακολουθίες.

Υπήρξε παρουσία πολλών Αρχιερέων με πολλά και μεγάλα λόγια. Θα το ήθελε αυτό και ο ίδιος; Δύο Αρχιμανδρίτες υπέπεσαν σε ένα ακόμη λάθος σε όλη τη φιέστα κατά το τραπέζι που ακολούθησε του μνημοσύνου.

Πολλοί εκ του κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας τον στεναχωρούσαν πολύ με τις πράξεις τους και την ανυπακοή τους.

Στις νεκρώσιμες ακολουθίες οι δικοί του άνθρωποι είχαν β’ «θέση», πρωτοστατούσαν κληρικοί και πολιτικοί.

Δεν έπρεπε να είναι υπέρ των εμβολίων.

Μπράβο του που ήταν υπέρ των εμβολίων και που πρώτος από τους κληρικούς της πόλης μας έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Γιατί γκρέμισε την παραδοσιακή εκκλησία του Σωτήρος;

Καλά ενήργησε με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Σωτήρος και ανεγέρθηκε μια μεγάλη εκκλησία.

Πολλά υβριστικά μηνύματα εναντίον του για τη θέση στην πανδημία και για τιμωρίες σε τρεις ανεμβολίαστους ιερείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τον παράκουσαν για λειτουργία. Είπε ο Μακαριστός κυρός Παύλος: Βλέπουμε μέσα από το facebook αρνητές ιερείς να καθοδηγούν πρόσωπα που τα ονόμασε «αρχηγούς συμμορίας», τύπου εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Για την υπογράφουσα τηλεφώνησε στην τοπική οργάνωση του Κ.Κ.Ε. για κάποια αρνητικά που συνέλεξα κι έγραψα για τον κλήρο ανά την Ελλάδα σε προγενέστερους καιρούς. Δεν ενήργησε το ίδιο όταν έγραψα για τα θετικά ιδεολόγων κληρικών.

Στη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, κατά το μοίρασμα της βασιλόπιτας είπε ο Δέσποτας: «Δεν ακούσαμε ποτέ βλασφημία ή εμπαιγμό και λοιδορία τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια από το Κομμουνιστικό Κόμμα, διότι στέκονται με σοβαρότητα στην Εκκλησία, ενώ τουναντίον από πολλά κόμματα τα οποία θέλουν να παρουσιάζονται ευσεβή, έχουν γίνει άντρα βλασφημιών. Να μην πούμε τώρα άλλα περισσότερα χρονιάρα μέρα» (υπάρχει η φωνή του φυσικά σε όσα είπε).

Για όλα τα παραπάνω τα συμπεράσματα δικά σας.