ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

  •  «Η Δράμα είναι μια πόλη πραγματικά πολύ φτωχή, μια πόλη που υποφέρει και μια πόλη που χρειάζεται βοήθεια»
  •  «Όταν ανέλαβα τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Δράμας, βρήκα μια υπηρεσία πολύ πληγωμένη»
  •  «Ο Δήμος Δράμας το 2011-2014 έχασε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μπορούσε να ενταχθεί τότε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο»
  •  «Ο Δήμος Δράμας πήρε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον χειρισμό του ΤΕΒΑ»
  •  «Ο καινούργιος διαγωνισμός που θα βγει για το ΤΕΒΑ είναι 1.760.000 ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει στον Δήμο Δράμας. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε πάρα πολύ κόσμο»
  •  «Δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Κι αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα έρθουν να μας χτυπήσουν την πόρτα. Θα πρέπει να βρούμε κι εμείς έναν τρόπο για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους»
  • «Θα κριθούμε την τελευταία διετία για το αν έχει κάνει κάτι αυτή η Δημοτική Αρχή ή αν είμαστε μια ανίκανη Δημοτική Αρχή, όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν»
  •  «Δεν θα κοιτάξω το αύριο αυτή τη στιγμή. Κοιτάω κάθε ημέρα το σήμερα. Είμαι Εντεταλμένος Σύμβουλος στην Κοινωνική Υπηρεσία και κοιτάω τους συνανθρώπους μου και να βοηθήσω κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη»
  •  «Αυτή τη στιγμή είμαι δίπλα στον Δήμαρχο της Δράμας, στηρίζω τον Δήμαρχο και στο έργο που προσπαθούμε να τελειώσουμε»
  •  «Θα σας απαντήσω στο μέλλον για τις σκέψεις μου και για το τι θα κάνω»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων, καθώς και Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο Δράμας για να βοηθήσει τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Όπως επεσήμανε, ο αριθμός των Δραμινών που χρειάζονται βοήθεια είναι αυτή τη στιγμή 5.000 και ο αριθμός αυτός ολοένα μεγαλώνει. Ειδικότερα, όσον αφορά την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου, ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε σε σχετικά ερωτήματα για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε για το έργο της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι αυτό θα φανεί σε αυτή τη διετία και προσθέτοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου θα κριθεί στο τέλος της θητείας της.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Παναγιωτίδης ρωτήθηκε και για τα μελλοντικά του σχέδια και για το αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στον περιφερειακό βαθμό της Αυτοδιοίκησης, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «είναι ακόμη πολύ νωρίς», ξεκαθαρίζοντας πως ενδιαφέρεται για το σήμερα και τον ρόλο που έχει ως Εντεταλμένος Σύμβουλος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Οι όποιες αποφάσεις του, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτίδης, θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

 

«Καταφέραμε και ανοίξαμε όλες τις υποθέσεις που λίμναζαν πάρα πολλά χρόνια και πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα»

 

Αρχικά ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε στην «Εργασία… συν» για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Δράμας και κατά πόσο απαραίτητη είναι η άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής. Όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια, απ’ ό,τι ξέρετε, κανένας άνθρωπος στον Δήμο Δράμας δεν βγήκε να πει τον πραγματικό αριθμό των ωφελούμενων και των ανθρώπων που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για άλλη μια φορά το τονίζω, ότι η Δράμα έχει κάτω από τα όρια της φτώχειας αυτή τη στιγμή 5.000 κόσμο. Και δεν είναι ότι βρέθηκαν αυτή τη στιγμή, υπήρχαν πάντα. Απλώς για διάφορους πολιτικούς λόγους αποκρύπτονταν. Η Δράμα είναι μια πόλη πραγματικά πολύ φτωχή, μια πόλη που υποφέρει και μια πόλη που χρειάζεται βοήθεια».

Σχετικά με τον μέχρι τώρα απολογισμό της θητείας του στη θέση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Δράμας, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε: «Όταν ανέλαβα τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Δράμας, βρήκα μια υπηρεσία πολύ πληγωμένη. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας είχε έναν κοινωνικό λειτουργό και προσπαθούσε να διαπεραιώσει όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Προσπαθήσαμε να δούμε πως θα ενισχύσουμε την Κοινωνική Υπηρεσία για να μπορέσουμε να τρέξουμε πολλές υποθέσεις, γιατί δεν είναι μόνο η κοινωνική έρευνα, είναι και οι εισαγγελικές και άλλα πολλά πράγματα που πρέπει να διεκπεραιώσει ένας κοινωνικός λειτουργός.

Καταφέραμε και φέραμε έναν δεύτερο κοινωνικό λειτουργό, που άνηκε στην υπηρεσία, αλλά είχε πάει σε άλλη υπηρεσία και τώρα τελευταία έχουμε και τρίτο κοινωνικό λειτουργό, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο “Βοήθεια στο Σπίτι”. Για πρώτη φορά έχουμε και κοινωνικό λειτουργό σε αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο διαχειριζόμαστε 450 περιπτώσεις συνανθρώπων μας και καθημερινά βγαίνουν ολοένα και καινούργιες, γιατί η Δράμα είναι μια γερασμένη πόλη και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη λειτουργία του, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε: «Το “Βοήθεια στο Σπίτι” όταν το πήραμε από την ΔΕΚΠΟΤΑ, πραγματικά συνάντησα κι εκεί δυσκολίες πολλές. Οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλη δουλειά που δεν έχει φανεί στον Δήμο της Δράμας. Πολλοί δεν ξέρουν καν ποια είναι η δουλειά του “Βοήθεια στο Σπίτι”. Κι εκεί καταφέραμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και με τον καινούργιο κοινωνικό λειτουργό που βάλαμε εκεί, βοηθάει πάρα πολύ. Έτσι έχουμε μπει σε μια σειρά και έχουν μπει και υποθέσεις σε μια σειρά. Δηλαδή δεν περιμένουν πλέον οι συνάνθρωποί μας μήνες για να πάμε να τους δούμε. Μέσα σε μια εβδομάδα μπορούμε και πηγαίνουμε και τους βλέπουμε όλους. Άρα από το θέμα των κοινωνικών λειτουργών ο Δήμος Δράμας πλέον δεν πάσχει άλλο. Καταφέραμε και ανοίξαμε όλες τις υποθέσεις που λίμναζαν πάρα πολλά χρόνια και πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτό το επίπεδο».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτίδης ρωτήθηκε για το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά και τη λειτουργία του. Στην απάντησή του ανέφερε: «Το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά που ανήκει κι αυτό στην υπηρεσία μας είχε τρεις υπαλλήλους. Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολα κι εκεί. Καταφέραμε να πάρουμε μέσω της Περιφέρειας χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ και αυτή την στιγμή έχουμε 9 υπαλλήλους με το πρόγραμμα και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε. Γιατί το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά δεν βοηθάει μόνο τους Ρομά, βοηθάει κι άλλους συμπολίτες μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Ξεκινήσαμε δράσεις με τους Ρομά που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε τακτοποιήσει όλα τα χαρτιά όλων των Ρομά που έχουμε στον Δήμο Δράμας. Αυτή τη στιγμή είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρομά έχει σταματήσει την επαιτεία, ασχολούνται με διάφορα πράγματα. Κι αν δείτε κάποιους Ρομά στη Δράμα που κάνουν επαιτεία, δεν είναι από τον Δήμο Δράμας.

«Στις 200.000 ευρώ το φετινό ποσό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο»

 

Στη συνέχεια της συνέντευξης με τον κ. Παναγιωτίδη, τέθηκαν ερωτήματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας, τη λειτουργία του και τη βοήθεια που προσφέρει στους πολίτες. Αρχικά ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε ότι «ο Δήμος Δράμας το 2011-2014 έχασε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μπορούσε να ενταχθεί τότε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως έκαναν οι άλλοι Δήμοι. Και για αυτό, αυτή την στιγμή όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας και βασικά οι δύο μεγαλύτεροι, που έχουν πάρει εύσημα για την κοινωνική τους πολιτική, ο Δήμος Περιστερίου και ο Δήμος Συκεών, είχαν μπει στη χρηματοδότηση αυτή. Κάνουν κοινωνική πολιτική με μηδέν ευρώ. Ο Δήμος τους δεν βάζει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του για να κάνει κοινωνική πολιτική και βοηθάνε όλο τον κόσμο χωρίς γραφειοκρατία. Αυτό το πρόγραμμα χάθηκε. Βέβαια τότε η Δημοτική Αρχή έβαλε 150.000 ευρώ και άρχισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε: «Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κάθε χρονιά μπαίνει μια επιχορήγηση από τον Δήμο ύψους 150.000 ευρώ. Γίνονται 4 διανομές τον χρόνο στους ανθρώπους που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Είναι με εισοδηματικά κριτήρια. Το έχουμε ανεβάσει στις 5.000 ευρώ και εξετάζουμε να το ανεβάσουμε και στις 6.000 ευρώ. Φέτος αποφασίσαμε, μαζί με την Προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Ιωάννα Κωνσταντινίδου και τον Διευθυντή κ. Κώστα Τριανταφυλλίδη, να ανεβάσουμε το ποσό στις 200.000 ευρώ, καθώς λόγω της ακρίβειας το ποσό δεν επαρκούσε.

Παράλληλα με το Κοινωνικό Παντοπωλείο δίνουμε κάποιες επιταγές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τις διατακτικές. Όταν ανέλαβα ήταν 20, 40 και 60 ευρώ. Το έχουμε ανεβάσει στα 40, 60 και 80 ευρώ και τα Χριστούγεννα θα πάει 50, 70 και 90 ευρώ και του χρόνου θα το ανεβάσουμε κι άλλο. Τα χρήματα υπάρχουν. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο κάθε σπίτι να έχει κρέας. Νομίζω ότι δεν θα λείψει από τον Δήμο της Δράμας αυτό το ποσό, αν χρειαστεί να το ενισχύσουμε».

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτίδης αποκάλυψε πως ήδη δρομολογείται η χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ένα σημαντικό ποσό για Κοινωνικό Παντοπωλείο και για Κοινωνικό Συσσίτιο. Όπως είπε, «αρχικά πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μας άνοιξε τον δρόμο για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Συσσίτιο. Είχαμε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωυσιάδη και συμφωνήθηκε να γίνει η προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για χρηματοδότησε του Δήμου από την Περιφέρεια για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Συσσίτιο».

 

«Είμαστε πρότυπο ΤΕΒΑ σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα»

 

Ο κ. Παναγιωτίδης ρωτήθηκε και για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, καθώς και για τις αναφορές από πλευράς των αντιπολιτεύσεων του Δήμου ότι αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται από όλους τους Δήμους της χώρας. Απαντώντας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας επεσήμανε: «Ο Δήμος Δράμας πήρε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον χειρισμό του ΤΕΒΑ. Είμαστε πρότυπο ΤΕΒΑ σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε πάρει και βραβείο στη Λιθουανία, στην παρουσίαση που έκανε η κα Στεργιοπούλου. Κι αυτό το ξέρουμε όλοι, αλλά προσπαθούν να το αποκρύψουν αυτό. Βέβαια οι αντιπολιτεύσεις βρίσκουν χώρο μετά από πολλά χρόνια και λένε ότι όλοι έχουμε ΤΕΒΑ. Το 2018 οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Μλεκάνης ασκούσαν κριτική και έλεγαν τα χειρότερα για το ΤΕΒΑ, ότι είναι το χειρότερο πρόγραμμα, ότι κοροϊδεύουμε τους συμπολίτες μας και ότι δίνουμε πορτοκάλια και λάχανα. Αυτό είναι καταγεγραμμένο στα Δημοτικά Συμβούλια. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Από το 2019 που ανέλαβα έχουμε πάρει χρηματοδοτήσεις, 800.000 ευρώ, 900.000 ευρώ, 1.000.000 ευρώ και τώρα φτάσαμε το καινούργιο πρόγραμμα, ο καινούργιος διαγωνισμός που θα βγει να είναι 1.760.000 ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει στον Δήμο Δράμας. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε πάρα πολύ κόσμο. Δίνουμε μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, κρέατα, λαχανικά, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, ρύζι κλπ., είδη υγιεινής όπως σκόνη πλυντηρίου, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες κλπ. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες και δεν προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Εγώ απορώ, μέχρι το 2019 μας κοροϊδεύανε και τώρα θυμήθηκαν ότι είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το παίρνουνε όλοι; Η πραγματικότητα φαίνεται, όπως και η δουλειά που κάνει η Κοινωνική Υπηρεσία σε αυτό το επίπεδο. Οι σχέσεις που έχουμε με τη Διαχειριστική Αρχή φάνηκαν και το αποτέλεσμα είναι αυτό, με το 1.760.000 ευρώ. Και δεν θα μείνουμε εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε περισσότερες και μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις. Το θέμα ήταν ότι παρουσιάσαμε στη Διαχειριστική Αρχή την πραγματική εικόνα του Δήμου Δράμας. Είναι τόσοι οι φτωχοί, έχουν αυτά τα προβλήματα, είναι τόσο μεγάλη η ανεργία στην πόλη μας και χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Το καταφέραμε αυτό με τη δουλειά μας».

Σχετικά με το πόσοι επωφελούνται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε: «Στο ΤΕΒΑ οι ωφελούμενοι είναι 2.200 άνθρωποι μόνο στον Δήμο Δράμας. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Δήμος Δράμας και συνολικά στο πρόγραμμα είναι 3.300 πολίτες. Είναι μεγάλος ο αριθμός, αν προστεθούν και οι ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από την Ένωση Κυριών και την κα Αλίκη Τσιαμούρα, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής και την κα Τσάνα – Παπαγεωργίου, που παρέχουν είδη σε ωφελούμενους που δεν μπορούν να πάρουν από το ΤΕΒΑ και από την Κοινωνική Υπηρεσία, γιατί έχουν λίγο μεγαλύτερο εισόδημα. Αν αναλογιστούμε το μέγεθος των φτωχών σε αυτή την πόλη, πραγματικά είναι τραγική η κατάσταση» και πρόσθεσε: «Ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος. Προσπαθούσαν κάποιοι να τον αποκρύψουν για πολιτικούς σκοπούς. Η πραγματικά όμως είναι αυτή, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρόβλημα και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Και τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει και περισσότερο. Βλέπετε τελευταία με τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στη θέρμανση, στην ηλεκτρική ενέργεια. Δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Κι αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα έρθουν να μας χτυπήσουν την πόρτα. Θα πρέπει να βρούμε κι εμείς έναν τρόπο για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

«Στο επίκεντρο οι συνάνθρωποί μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν»

 

Όσον αφορά άλλους τρόπους άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από τον Δήμο Δράμας, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε: «Στο επίκεντρο των ενεργειών μας βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμβλυνση ανισοτήτων, εξασφάλιση ευκαιριών και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού υλοποιείται ένα πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών για δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση όλων όσων έχουν ανάγκη σε αγαθά και υπηρεσίες. Ενδεικτικά και μόνο, σας αναφέρω τη συμμετοχή μας στο εθνικό πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που υλοποιούνται σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια της πόλης μας, την οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύνατων δημοτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Πλέον έχουμε αναλάβει και το πρόγραμμα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, όπου χωρίς καθυστέρηση, μέσα σε 2-3 ημέρες μπορούμε να διεκπεραιώσουμε κάθε υπόθεση».

 

«Το έργο της Δημοτικής Αρχής θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια»

 

Ο κ. Παναγιωτίδης, στη συνέχεια, κλήθηκε από την εφημερίδα «Εργασία… συν» να σχολιάσει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «έχουμε πολλές φορές κατακριθεί για το έργο μας, στην πραγματικότητα όμως το έργο της Δημοτικής Αρχής θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» και συνέχισε σχολιάζοντας την κριτική για το Κολυμβητήριο και τη συνεργασία του Δήμου με δωρητές: «Αφού όλοι μπορούσαν να το κάνουν, γιατί τόσα χρόνια δεν πήγε κάποιος να χτυπήσει την πόρτα του κ. Αποστολίδη να ζητήσει να μας βοηθήσει να χρηματοδοτηθούμε για ένα καινούργιο Κολυμβητήριο; Ας μας απαντήσουν οι αντιπολιτεύσεις… Μας κατακρίνουν ότι έχουμε έρθει σε συνεργασία με τους δωρητές και ότι ο Δήμος Δράμας δεν κάνει τίποτα. Ας απαντήσουν οι αντιπολιτεύσεις για ποιο λόγο οι ίδιοι δεν κατέφυγαν σε αυτούς τους ανθρώπους.

Είχαμε ένα Κολυμβητήριο που τόσα χρόνια ήταν παράνομο. Το γνωρίζουν όλοι, αλλά κανένας δεν μιλάει, πως το Κολυμβητήριο ήταν έτοιμο να πέσει και το ψηφίζαμε κάθε χρόνο σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα Κολυμβητήριο παράνομο, χωρίς άδεια. Ένα επικίνδυνο Κολυμβητήριο, παρόλο που έστελνα κι εγώ τα παιδιά μου με δική μου ευθύνη. Αυτό το Κολυμβητήριο έπρεπε να γκρεμιστεί εδώ και 10 χρόνια. Η δική μας Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση και το γκρέμισε».

Όσον αφορά το έργο του ΒΑΑ και την πορεία υλοποίησής του, ο κ. Παναγιωτίδης είπε: «Τα μεγάλα έργα παίρνουν χρόνια για να γίνουν. Θα δώσει μεγάλη πνοή στην πόλη μας αυτό το έργο. Θα ομορφύνει η πόλη μας. Όταν τελειώσει, θα δείτε πως θα αλλάξουν όλοι όσοι μας κατέκριναν αυτό τον καιρό. Βέβαια οι αντιπολιτεύσεις το έχουν κάνει παιχνίδι αυτό. Η Δημοτική Αρχή δεν αργεί. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα και όταν τελειώσει, ο κόσμος θα δει το πραγματικό έργο».

Τέλος, ο κ. Παναγιωτίδης επεσήμανε γενικά για το έργο της Δημοτικής Αρχής: «Από όλους τους Αντιδημάρχους γίνεται μεγάλη δουλειά. Προσπαθούν όλοι και κάνουν ό,τι καλύτερο. Υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη. Νομίζω ότι θα κριθούμε την τελευταία διετία για το αν έχει κάνει κάτι αυτή η Δημοτική Αρχή ή αν είμαστε μια ανίκανη Δημοτική Αρχή, όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν».

 

«Θα σας ενημερώσω για τις αποφάσεις μου την επόμενη χρονιά»

 

Το τελευταίο μέρος της συνέντευξης του κ. Παναγιωτίδη στην «Εργασία… συν» περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το πολιτικό του μέλλον και για το αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος σε περιφερειακό επίπεδο. Απαντώντας στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Υπάρχουν ακόμη δύο χρόνια. Πολλοί ξεκίνησαν από τώρα τον προεκλογικό τους αγώνα. Αυτή την στιγμή για μένα το πιο σημαντικό είναι να κάτσω να δουλέψω εδώ που είμαι. Έχει πάρα πολλή δουλειά. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αυτή τη στιγμή που υποφέρουν οικονομικά. Δεν θα κοιτάξω το αύριο αυτή τη στιγμή. Κοιτάω κάθε ημέρα το σήμερα. Είμαι Εντεταλμένος Σύμβουλος στην Κοινωνική Υπηρεσία και κοιτάω τους συνανθρώπους μου και να βοηθήσω κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που προσπαθεί να βρει μια δουλειά, που προσπαθεί να έχει ένα πιάτο φαί στο τραπέζι του. Το μέλλον θα δείξει. Θα σας ενημερώσω για τις αποφάσεις μου την επόμενη χρονιά».

Για το αν ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει επαφές με τον κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε: «Επί φιλικού επιπέδου μπορεί να έχω κάνει πολλές συναντήσεις με πολλούς ανθρώπους και στο μέτρο του πολιτικού να συζητήσουμε για διάφορα προβλήματα και να με ρωτήσουν τις σκέψεις μου για το μέλλον. Επειδή το θέμα είναι επί προσωπικού, θα ενημερώσω όταν φτάσει η ώρα. Αυτή τη στιγμή, σας λέω για άλλη μια φορά, είμαι δίπλα στον Δήμαρχο της Δράμας, στηρίζω τον Δήμαρχο και στο έργο που προσπαθούμε να τελειώσουμε. Το βασικό για μένα είναι να συνεχίσω να εργάζομαι με το κεφάλι κάτω για τα προβλήματα των συνδημοτών μας και να ανταπεξέλθω σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Θα σας απαντήσω στο μέλλον για τις σκέψεις μου και για το τι θα κάνω. Δεν έχω κάτι κρυφό. Δεν έχω κάτι να κρύψω. Είμαι ένας άνθρωπος που πραγματικά όταν αποφασίσει κάτι, θα ενημερώσει και δεν θα πάρω τον λόγο μου πίσω. Όταν λέω ότι θα κάνω κάτι, θα το κάνω».