Από τις 10 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε την τοπική γαστρονομία της Δράμας σε δημιουργίες της σεφ, Ελένης Αλειφέρη, με θέα την Ακρόπολη.
Το Manouka, με αφετηρία τη σάλα του, ξεκινά τα γαστρονομικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, με άπλετη θέα σε Λυκαβηττό και Ακρόπολη. Ενώ, λοιπόν, το τοπίο παραμένει καθαρά Αθηναϊκό, ο ουρανίσκος μας μπορεί να ξεκινήσει τον… γαστρονομικό τουρισμό. Και πρώτος του σταθμός, η Δράμα.
Αν και το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ του Manouka θα αφορά στη γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές της Δράμας, κάθε μήνα, για κάποιες μέρες, θα μπορούμε να γευτούμε εκεί την τοπική κουζίνα και μιας διαφορετικής ελληνικής πόλης.
Από τις 10 μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου, το μενού του Manouka αλλάζει, και αντλεί έμπνευση από τα ντόπια υλικά και τη Δραμινή κουζίνα. Μια πόλη με γαστρονομικό ενδιαφέρον, αφού στα πιάτα της βλέπουμε επιρροές από τη Σαρακατσάνικη, την Ποντιακή και τη Μικρασιάτικη κουζίνα.
Η σεφ, Ελένη Αλειφέρη, αναδιατυπώνει τις δραμινές συνταγές και θέλει να μας ταξιδέψει με τα πιάτα της. Στριφτόπιτα (Παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο με μυζήθρα και φέτα, πασπαλισμένη με σουσάμι), κισίρ (σαλάτα με πλιγούρι), αρνί σε μπεσαμέλ και καπνιστή μελιτζάνα πουρέ και σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι οι γευστικές προτάσεις που θα φτάσουν στο τραπέζι μας.
Αναλυτικά το Μενού
-Κισίρ με Θύρσος Οινογένεσις Λευκό ( Μαλαγουζιά, Viogner )
Με πλιγούρι, πετιμέζι ροδιού,φρέσκο κρεμμύδι, μυρωδικά (φρέσκια μέντα, μαϊντανό) και
πάστα κόκκινης πιπεριάς
-Στριφτόπιτα με Απλά Οίνοψ Ροζέ ( Ξινόμαυρο, Λημνιώνα και Μαυρούδι )
Παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο με μυζήθρα και φέτα, πασπαλισμένη με σουσάμι
-Αρνί σε μπεσαμέλ και καπνιστή μελιτζάνα πουρέ με Θέμα Κτήμα Παυλίδη Ερυθρό (
Αγιωργίτικο, Syrah)
-Σιμιγδαλένιος χαλβάς με Cocktail από Σκέρτσο Οινογένεσις Ροζέ, λάιμ, ζάχαρη, τσάι κόκκινων
φρούτων και ασπράδι αυγού.
Κόστος: 60€ το άτομο
Info
Μanouka, Ερμού 46, 7ος όροφος, ξενοδοχείο Utopia, τηλ. 210 3241814
Πηγή: olivemagazine.gr