Η τηλεργασία, οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας, ο ιδιωτικός τομέας και οι πιέσεις στο ΕΣΥ, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ. “Η κυβέρνηση έχει σταθεί στον παραγωγικό κόσμο με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε”, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε ότι “θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να στηριχτούν εργαζόμενοι κι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία”.
“Το σχέδιο ενεργοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες”
Η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια, τι νόημα έχει η επίταξη τη στιγμή που υπάρχει ήδη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η εμμονή δεν έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μόνο πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει, πρόσθεσε αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολιτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας.
Έχει να κάνει με τα περιστατικά νοηλείας, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος δεν έχει δεχτεί προσήκουσα νοσηλεία και η απάντηση είναι αρνητική, είπε και επεσήμανε: “Καθημερινά παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας κι ακριβώς επειδή “υπάρχει σχέδιο κι ενεργοποιούνται μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, χωρίς να αφήνει κανένα εκτός νοσηλείας αλλά και χωρίς να παράγει αχρείαστο κόστος”.
Δεν έχει νόημα, όπως λέει η αντιπολίτευση να επιτάξουμε ιδιωτικές κλινικές και να τις πληρώνουμε χωρίς λόγο, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά νοσηλείας.
“Να ανατρέψουμε για δύο μήνες την εργασιακή κανονικότητα – Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που θα βρούμε τη λύση”
“Σέβομαι όσους δηλώνουν ότι δεν ξέρουν την δευτεροβάθμια ή προβληματίζονται για τη διάρκεια της εφημερίας, αλλά είναι τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα που αν είμαστε όλοι σωστοί στις προτεραιότητες μας, δεν είναι περίπλοκα ζητήματα που χρειάζονται 15 ημέρες συζητήσεων”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:
“Πραγματικά έχουμε αγωνία και αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή του ιδιωτικού τομέα, όμως δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες και όλοι προσαρμοζόμαστε και κάπως θα ξεβολευτούμε”.
“Χειρότερη εκβιαστική τοποθέτηση και εργαλειοποίηση δεν έχω ακούσει , μου φαίνεται αδιανόητο”
Επιεικώς απαράδεκτο είναι να υπάρχει εκβιαστική συνθήκη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Βουλή να μην νομοθετεί γιατί κάποιοι θέλουν να διαδηλώνουν εναντίον του κυβερνητικού προγράμματος, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βορίδης.
“Μαζί με την εργασία, τη διασκέδαση, την κυκλοφορία, όλοι έχουν υποστεί περιορισμούς. Ενώ για τους αριστερούς που θέλουν να διαδηλώνουν και γι αυτούς μιλά ο κύριος Τσίπρας κι αυτούς εκπροσωπεί, μας λέει “σταματήστε να νομοθετείτε γιατί θα κάνουμε διαδηλώσεις και θα υπάρχει διασπορά, δηλαδή μας λέει να σταματήσει να νομοθετεί η κυβέρνηση”, τόνισε.
Και τηλεργασία σε κανονικές συνθήκες
Εξετάζουμε κι εργαζόμαστε για νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την τηλεργασία σε κανονικές συνθήκες και όχι σε έκτακτες όπως τώρα, και θα αναφέρεται σε περιπτώσεις που επιλέγεται με συμφωνία εργαζομένου και υπηρεσίας, ανέφερε ο υπουργός μιλώντας για “μηχανισμό που θα διασφαλίζει ότι πράγματι προσφέρεται εργασία, με σκέψη να μην αποξενωθεί ο εργαζόμενος και να μην υπάρχει επίπτωση στην εξέλιξη του”.
Είμαστε στη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου στο υπουργείο, μέχρι τις αρχές επόμενου μήνα θα κατατεθεί κείμενο για διαβούλευση, διευκρίνισε.
Η πλατφόρμα για κτήση ελληνικής ιθαγένειας
Για την πλατφόρμα αιτήσεων για κτήση ελληνικής ιθαγένειας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι θα προηγούνται πανελλαδικές εξετάσεις 1-2 φορές τον χρόνο, με 300 θέματα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όποιος ζητά την πολιτογράφηση του έχει ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων που τον συνδέουν με την ταυτότητα της Ελλάδας. “Θα είναι μεγάλη αλλαγή κατά της συμφόρησης που υπάρχει και υπέρ της επιτάχυνσης της διαδικασίας με αντικειμενική κρίση”, ανέφερε τέλος.
Πηγή: ertnews.gr