ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Την ακύρωση των φετινών Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η απόφαση, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία, κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ υπήρξαν και οι σχετικές εισηγήσεις από φορείς υγείας. Άλλωστε, την 1η Οκτωβρίου, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Δράμας κ. Αλεξάνδρα Μπουραζάνη, η Ιατρός, Ειδική Ρευματολόγος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., αναπληρώτρια Διευθύντρια Τοπικής Μονάδας Υγείας Κέντρου Υγείας Δράμας, υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ για το Ν. Δράμας κ. Ελένη Γαμβρέλη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η απόφαση λήφθηκε με υπευθυνότητα και σύνεση, έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής του Παρανεστίου, αλλά και των συμμετεχόντων στους αγώνες, παρά τα δεδομένα έσοδα που θα στερηθεί η τοπική κοινωνία, λόγω της ακύρωσης των αγώνων. Εξάλλου, λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι στο Δήμο Παρανεστίου τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν τα πρώτα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2 ασθενείς με Covid-19.

Η σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακύρωση των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου έχει ως εξής:

«Δυστυχώς παρόλο που οι διαδρομές των αγώνων είναι καθόλα έτοιμες, οι προμήθειες άρχισαν να έρχονται και γενικά οι ετοιμασίες είχαν μπει στην τελική ευθεία, το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Παρανεστίου (με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας), μετά τα πρώτα 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Παρανέστι, αποφάσισε την ακύρωση των αγώνων του Παρθένου Δάσους.

Για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δουλεύαμε εδώ και μήνες πάνω στα μονοπάτια των αγώνων για όλους εσάς που περιμένατε με αγωνία να σταθείτε στη γραμμή της εκκίνησης, είναι πολύ λυπηρό το άκουσμα των αγώνων, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση της διοργανώτριας Δημοτικής Αρχής και να βοηθήσουμε το έργο της ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, προστατεύοντας τους κατοίκους του Παρανεστίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα επιστρέψουν εξ ολοκλήρου το ποσό που κατέθεσαν οι αθλητές / αθλήτριες, με μια διαδικασία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ευχαριστούμε όσους τίμησαν με την εγγραφή τους τον αγώνα μας και ευχόμαστε σιδερένια υγεία στον καθένα, καθεμία από σας».