ΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Σοβαρά προβλήματα και μεγάλες υλικές ζημιές άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δράμα τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020. Κύριο χαρακτηριστικό των πρωτόγνωρων (τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια) καιρικών φαινομένων ήταν η δυνατή βροχή, οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση εντός του αστικού ιστού.

Δρόμοι γέμισαν με ορμητικό νερό από την έντονη βροχόπτωση, καταστήματα και οικίες πλημμύρισαν, δέντρα έπεσαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, ενώ το χαλάζι προκάλεσε ζημιές ακόμη και σε αυτοκίνητα. Από νωρίς τη νύχτα ακόμη, συνεργεία του Δήμου Δράμας και της ΔΕΥΑΔ, καθώς και κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προέβησαν σε ολονύκτιες εργασίας για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Από την πρώτη στιγμή παρών στις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου ήταν και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για αντλήσεις νερών από υπόγεια και ισόγεια, δεκάδες ήταν οι κοπές από Πυροσβεστική και Δήμο Δράμας δέντρων που είχαν πέσει δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ η Πυροσβεστική προχώρησε σε συνολικά επτά διασώσεις, εκ των οποίων η μία αφορούσε ηλικιωμένη από υπόγειο και οι άλλες έξι εγκλωβισμένα άτομα σε αυτοκίνητα. Οι προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων συνεχίστηκαν και με το ξημέρωμα και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η χαρακτηριστικότερη εικόνα της πρόσφατης θεομηνίας ήταν αυτή που καταγράφηκε στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, η οποία ουσιαστικά αποκλείστηκε από το χαλάζι που είχε πέσει και χρειάστηκε μηχάνημα jcb για να το απομακρύνει και να διανοίξει το δρόμο.

Κι όλα αυτά συνέβησαν στα μέσα του πρώτου μήνα του καλοκαιριού…