ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας

 

 

Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες η παράδοση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας συνολικού προϋπολογισμού 853.500 € με χρηματοδότηση και από εθνικούς πόρους αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Για την ολοκλήρωση του έχουν δουλέψει άοκνα υπάλληλοι από το γραφείο Προμηθειών καθώς και η πενταμελής επιτροπή που έκανε τον έλεγχο των δικαιολογητικών, των προδιαγραφών, των οικονομικών προσφορών καθώς και την εξέταση των ενστάσεων του Διαγωνισμού.

Έχουν ήδη παραληφθεί:

1) Πλυντήριο υπερήχων για χειρουργικά εργαλεία

2) Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα – οξύμετρα

3) Πλυντήριο στεγνωτήριο χειρουργικών εργαλείων

4) Συσκευή Φακοθρυψίας Υαλοειδεκτομής

5) Κλίβανος θερμοευαίσθητων υλικών

6) Τράπεζα ουρολογικών επεμβάσεων

7) Τρυπάνι ορθοπεδικής – πριόνι ορθοπεδικής

8) Χειρουργικό οφθαλμολογικό μικροσκόπιο – καρέκλα χειρουργού οφθαλμίατρου

9) Λαπαροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία – πλήρες λαπαροσκοπικό σύστημα – πλήρες αρθροσκοπικό σύστημα

10) Χειρουργικά Άγκιστρα

11) Μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων

Ακολουθεί η παράδοση υλικού συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 € μεταξύ των οποίων ψηφιακός μαστογράφος – υπέρηχος – εργαλεία χειρουργείου και άλλα.

Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει όταν εξοπλίζει με τα αυτονόητα ιατροτεχνολογικά υλικά ένα νοσοκομείο. Όμως η μνημονιακή περίοδος που βίωσε η χώρα μας δίδαξε ότι καμιά φορά το αυτονόητο δεν είναι ούτε κοινό κτήμα, ούτε πολιτική στόχευση όλων. Ήταν και είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εξοπλίσει όσο πιο άρτια μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία, παρ’ όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και δυσπραγίες, ώστε να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν δημόσια δωρεάν υγεία. Δεν προλάβαμε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας εντός της 4ετίας της διακυβέρνησής μας. Ειδικά αφού ουσιαστικά κυβερνήσαμε μόλις ένα χρόνο με το δικό μας πρόγραμμα. Ελπίζουμε η νέα Κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια δωρεάν υγεία τόσο στα ΤΟΜΥ όσο και στα περιφερειακά νοσοκομεία, αν και οι δημόσιες εξαγγελίες της αλλά και η πολιτική της στόχευση δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για ελπίδα.