Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2024. Αρχικά έλαβε χώρα η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, με Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, και ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας αφορούσε το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται στους «Πέντε δρόμους». Το σχετικό ερώτημα τέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε και στην απάντησή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλυσε τον σχεδιασμό της διοίκησης για τη δημιουργία κυκλικών κόμβων σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε και αποτυπώσεις σημείων όπου εξετάζεται η δημιουργία κυκλικών κόμβων. Όπως είπε, γίνονται επιμετρήσεις τόσο στους «Πέντε δρόμους» όσο και σε άλλους χώρους, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι «να εξαλείψουμε τα φανάρια εκεί που μας παίρνουν οι διαστάσεις». Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι οι επιμετρήσεις πραγματοποιούνται, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ο χώρος για δημιουργία κυκλικού κόμβου και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι μελέτες. Ένα άλλο σημείο, πέρα από τους «Πέντε δρόμους», για το οποίο εξετάζεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου είναι η είσοδος της πόλης από την οδό Πατριάρχου Διονυσίου, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα φανάρια. Ειδικά για τους «Πέντε δρόμους» ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει κυκλικός κόμβος και για αυτό έχει τεθεί ως στόχος η δημιουργία του.