Δύο σημαντικές διακρίσεις αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία και την εκπαιδευτική ποιότητα του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου.

1η Διάκριση: Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Leonardo 4 Children Academy Awards 2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του περσινού ΣΤ’2 τμήματος διακρίθηκαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Leonardo 4 Children Academy Awards 2024 με το εικαστικό τους έργο «Flamingo in danger», το οποίο επικεντρώνεται στο περιβαλλοντικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Το έργο δημιουργήθηκε με την καθοριστική αρωγή της δασκάλας τους κ. Ζωής Οικονομίδου και η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας και της ευαισθησίας των μαθητών απέναντι στο περιβάλλον.

Οι μαθητές που κατάφεραν να παρευρεθούν στην τελετή απονομής των βραβείων, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, και η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή του βραβείου, που αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το σχολείο.

2η Διάκριση: Εκπαιδευτικό Βίντεο για τη Φιλοζωία

Μια δεύτερη σημαντική διάκριση αφορά το εκπαιδευτικό βίντεο που δημιουργήθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Μπαντή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, το οποίο προωθεί τη φιλοζωία στα σχολεία. Το βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 24.000 προβολές, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον και τα Ζώα «Νέμεσις». Το έργο αυτό στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων και αναγνωρίζεται ως πολύτιμο εργαλείο για την ένταξη της φιλοζωίας στο σχολικό πρόγραμμα.

Η κυρία Μάρσα Δημοπούλου, απερχόμενη Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και νυν σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, εξήρε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση στα θέματα προστασίας ζώων και τη θετική συμβολή του βίντεο στη διάδοση φιλοζωικών αξιών στις νέες γενιές.

Αυτές οι δύο διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη δράση του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου στην προώθηση ουσιαστικών αξιών, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, ενώ παράλληλα αποτελούν έμπνευση για την εκπαιδευτική κοινότητα.