Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Δράμας «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί και να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων του 8ου Φεστιβάλ Via Egnatia Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συνεργαζόμενοι φορείς παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια. Επίσης, αναδείχτηκαν και ανακοινώθηκαν στοιχεία για το βέλτιστο αποτέλεσμα του επιδιωκόμενου στόχου της διοργάνωσης για την ανάπτυξη της περιοχής και προτάθηκαν μελλοντικές δράσεις για περαιτέρω αξιοποίηση.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι διεργασίες για το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Via Egnatia Αμφίπολη Δράμα – Φίλιπποι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων διοργάνωσης του Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το 2026. Θα προηγηθεί το Συμπόσιο VIA EGNATIA για τις σχετικές εργασίες, συζήτηση και ανακοινώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συνεργαζόμενους φορείς και στους εθελοντές, τους αφανείς ήρωες της διοργάνωσης, για την κοινή προσπάθεια δίνοντας ραντεβού του χρόνου με νέες και ανανεωμένες δράσεις.