Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός” θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και στις 6.30 το απόγευμα η παρουσίαση τριών νέων βιβλίων του Σταύρου Κακουλίδη με τίτλους: “Στερημένη Νιότη – Άνετα Γηρατεία”, “Β΄ ποιητική συλλογή” και “Κιβωτός γνώσης”. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο κ. Κωνσταντίνος Π. Παπακοσμάς ερευνητής της τοπικής ιστορίας.

Ο Σταύρος Κακουλίδης γεννήθηκε στο Ζυγό Καβάλας. Μετά το τέλος των γυμνασιακών σπουδών πήγε στην Αθήνα το 1960, όπου εργάστηκε για μία τριετία ως ιδιωτικός υπάλληλος. Το μεράκι του να σπουδάσει ιατρική έγινε πραγματικότητα το 1964, με την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το 1971 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στην Κρήτη. Επέστρεψε στην Αθήνα, πήρε την ειδικότητα της Ουρολογίας στο ΝΙΜΤΣ, όπου υπηρέτησε έντεκα χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε για εικοσιένα χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Τελείωσε την ιατρική του σταδιοδρομία ως διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας. Σήμερα κατοικεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με την οικογένειά του. Το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε επιγράφεται «Όνειρο Ζωής… Δικαίωση Ελπίδας». Άλλα έργα του ίδιου: «Η περινεϊκή βιοψία του προστάτου και η σύγκρισή της με την κυτταρολογική αναρρόφηση». Διδακτορική διατριβή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1990, «Όνειρο Ζωής…Δικαίωση Ελπίδας», 2009, σύντομη αυτοβιογραφία, ποιητική συλλογή, 2011, «Ήταν η ζωή του…ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;», 2012, εκτενής αυτοβιογραφία, ποιητική συλλογή, 2012.

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Πριν έξι χρόνια στον ίδιο χώρο στην δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας έγινε η παρουσίαση των δύο πρώτων βιβλίων του Σταύρου Κακουλίδη, με τίτλους: «Πολίτες του Κόσμου», «Ποιητική Συλλογή». Η βιβλιοπαρουσίαση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. Για τα βιβλία είχαν μιλήσει οι: Σοφία Μαρτίδου (ποιήτρια), Εύη Καρατζά-Μαρμαρέλη (φιλόλογος), Χρυσόστομος Κεβρεκάκης (δικηγόρος).

ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ

Στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης, την ίδια εποχή, οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα “πνευματικά παιδιά¨ του κ. Σταύρου Κακουλίδη ,μέσα από την καταπληκτική παρουσίαση και ιδιαίτερη προσέγγιση των δύο αξιότιμων ομιλητών, του φιλολόγου Σωκράτη Αδαμίδη και του Τοπογράφου Μηχανικού Σάββα Τυφτίκιδη που μίλησαν για τον ίδιο τον   συγγραφέα και για τα ερεθίσματα της καθημερινότητας που έγιναν αφορμή για σκέψη ,προβληματισμό και ποιητική δημιουργία.