Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία: Η ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ενώνει τις δυνάμεις της με το Κέντρο Ημέρας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ»

 

Σε μια πρωτοβουλία που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης, η ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ και το Κέντρο Ημέρας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ» διοργάνωσαν την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, μια ξεχωριστή εκδήλωση συμπερίληψης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει το σημαντικό ρόλο του αθλητισμού στην προώθηση της ψυχικής υγείας. Τα παιδιά της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά άτομα που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας, να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση και να αγωνιστούν όλοι μαζί σε μια φιλική αναμέτρηση.

Έχει αποδειχτεί ότι μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία, τα στερεότυπα μπορεί να καταρριφθούν και να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την ενότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ και Κέντρο Ημέρας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ» συνεχίζουν να πρωτοπορούν, υπενθυμίζοντας ότι η ψυχική υγεία είναι ζήτημα που μας αφορά όλους και ότι μια κοινωνία πρέπει να αποδέχεται και να στηρίζει κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.